al palpojo 2020

Актуелно

27 Април 2023
„Во услови на најголемата економска и енергетска криза којашто светот ја памети од Втората светска војна досега, како одговорна Влада успеавме, не само успешно да ја пребродиме кризата, туку и да ја претвориме во можност“, порача премиерот Димитар Ковачевски, на денешната седница за пратенички прашања во Парламентот.
15 Април 2023
Пред два дена на седница на Извршниот Одбор  на ОО СДСМ -Охрид едногласно беше изгласан Ристе Недески за секретар на ОО СДСМ Охрид. 
08 Април 2023

Првиот човек на Струга, пак, Рамиз Мерко смета дека конфискацијата не е добро решение за регионот. Според него, подобро е да се казнат оние што граделе на диво, отколку да им се одземе и продаде имотот.

03 Април 2023
Владата на Република Северна Македонија донесе Одлука за определување највисоки цени за одделни производи во трговијата на мало.
27 Март 2023
Во програмата на свеченоста присуствуваа и учествуваше државниот врв на Република Северна Македонија, членови на Владата и на Собранието, највисоките претставници на Армијата, дипломатскиот кор во земјата и многубројни други претставници и делегации од земјата и странство.
25 Март 2023

Дивоградбите во Охрид и Струга невидливи за општините, а трн во око за граѓаните и екологистите. Додека граѓаните и екологистите бараат да сопре прекумерната бетонизација, општините бараат нови урбанистички планови.

20 Март 2023

Пратениците го поддржаа законот со 76 гласа „за“ и еден „против“. Причина за ваквото законско решение беа големиот број предмети во Основниот кривичен суд Скопје, што создаде притисок врз затворите.

17 Март 2023

Перманентна работа за промовирање и унапредување на крводарителството на територијата на општините Охрид и Дебарца е заложба која Црвен крст - Охрид континуирано, посветено и совесно ја спроведува во текот на секоја година. Како резултат на постојаната ангажираност на активистите на Црвен крст - Охрид и службите за трансфузиона медицина, со организирањето на крводарителски акции во текот на целата година, се задоволуваат  потребите од крв и крвни продукти на пациентите во здравствените установи во нашиот град.

04 Март 2023

Во Владата на Република Северна Македонија се одржа координативен состанок на претседателот на Владата на Република Северна Македонија Димитар Ковачевски, министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски, министерот за образование и наука Јетон Шаќири, директорот на Бирото за јавна безбедност Сашо Тасевски. Темата на средбата беа безбедносните мерки кои се преземаат од страна на институциите во врска со справувањето со хибридните закани.

28 Февруари 2023
Владата на Република Северна Македонија ја одржа 132-та седница.
Страница 3 од 176
 

output raIp0q

ezgif-3-7c8d99f0b6

akvarius

alfacentar

 

  • Medikor

niksan

Мисли-размисли

za misla

Импресум

www.publicitet.mk

ФЛЕШ ПЛУС - ДООЕЛ, ОХРИД

Контакт: publicitetpublicitet@yahoo.com

Техничка реализација: www.arkahost.mk

Посетеност website counter