Б.Мусли: Размислете за зголемена ротацијата на локалните рок и поп песни на нашите станици

21 Октомври 2023

Сакам да ја истакнам мојата загриженост и незадоволство во врска со недоволната промоција на локални автори на македонски рок и поп песни на нашите радио станици. Како верен слушател чувствувам дека има проблем во начинот на третирање и промовирање на локалната музика на нашиот радио етер, пишува Беркант Мусли од Скопје во својот допис до медиумите, музичките новинари и уредници. 

Македонската музичка сцена е полна со талентирани музичари и изведувачи кои се посветени на својата креативност. Имаме богата традиција кога станува збор за рок и поп музиката, но за жал, се чини дека оваа музика често се занемарува во корист на странските продукции. Има многу локални бендови и изведувачи кои создаваат квалитетни песни, но нивното присуство на нашите радио станици често останува минимално.

Дополнително, промоцијата на локални изведувачи и песни не е важна само за уметниците, туку и за зачувување и унапредување на македонската музичка култура. Ги поддржуваме локалните таленти и им помагаме да се пробијат на сцената.

Размислете за зголемување на ротацијата на локалните рок и поп песни на нашите станици. Има многу песни кои заслужуваат почесто да се емитуваат и кои на слушателите би им дале можност да се запознаат со богатството на македонската музичка сцена.

Разбирам дека има комерцијални фактори во радио-бизнисот, но верувам дека постои начин да се поддржат локалните уметници и да се задоволат потребите на слушателите во исто време. Размислете како можете да ја подобрите промоцијата на македонските автори и нивните песни на нашите радио станици.

Ова е линк од мојот канал на јутубе https://www.youtube.com/channel/UCwdnJ8C1Mp7czXfI_UEj3rA Ова се мои авторски песни на македонси има нешто на српски а и дури една турска преработка.Веќе втора година нон - стоп пишувам и праќам пораки до радио станицитте...некои одговориија и ме „пуштија“ неколку пати а поголемиот дел не ни одговорија на мојата порака.

Ви благодарам за вниманието и се надевам дека ќе го земете предвид ова за заедно да придонесеме за просперитетот на македонската музичка сцена.

Со почит,

Беркант Мусли

Прочитано 133 пати
 

output raIp0q

ezgif-3-7c8d99f0b6

akvarius

alfacentar

 

  • Medikor

niksan

Мисли-размисли

za misla

Импресум

www.publicitet.mk

ФЛЕШ ПЛУС - ДООЕЛ, ОХРИД

Контакт: publicitetpublicitet@yahoo.com

Техничка реализација: www.arkahost.mk

Посетеност website counter