al palpojo 2020

Утре во Охрид ќе се одржи мастерс квиз

06 Мај 2023

Во просториите на Универзитетот св. Апостол Павле во недела, на 7 мај во 12:00 часот ќе се одржи Мастерс квиз организиран од страна на Македонска Квиз Асоцијација. Квизот е од отворен карактер, односно не е наменет само за членовите на Македонската Квиз Асоцијација, туку за сите заинтересирани луѓе.

Имено, ве покануваме и вас како медиум, односно вашите гледачи/читатели, да земете учество во оваа кратка проверка на знаењето. Ова би била одлична можност не само за тестирање на сопствените познавања, за вмрежување и учење нови занимливости од разни области (што само по себе би било сосема доволен мотив за учество).

Што се однесува до самиот квиз, конципиран е во вид на двочасовен тест со 200 прашања од сите можни области (историја, култура, забава, животен стил, наука, медиуми, свет и спорт), поделени во два едночасовни дела од по 100 прашања, меѓу кои е предвидена кратка пауза за одмор, дискусија и концентрација пред следниот круг. Повеќе податоци и подробности (меѓу кои е и формуларот за пријава) се достапни на нашата официјална фејсбук страница:  https://www.facebook.com/profile.php?id=100075746033829 .

Се надеваме дека ќе се сретнеме со што поголем број учесници од „вашите редови“ и дека сите заедно ќе оствариме настан за паметење.

Публицитет.мк 

Прочитано 491 пати

Омнибус

24 Мај 2023

Почина кралицата на рокенролот Тина Тарнер

Тина Тарнер, една од најдобрите музички изведувачи на сите времиња, почина денес на 83-годишна возраст.
 

output raIp0q

ezgif-3-7c8d99f0b6

akvarius

alfacentar

 

niksan

  • Medikor

Мисли-размисли

za misla

Импресум

www.publicitet.mk

ФЛЕШ ПЛУС - ДООЕЛ, ОХРИД

Контакт: publicitetpublicitet@yahoo.com

Техничка реализација: www.arkahost.mk

Посетеност website counter