al palpojo 2020

Администратор

Администратор

Македонскиот атлетичар Дарио Ивановски е победник на полумаратонот што се одржа денеска низ улиците на Охрид. Ивановски патеката од 21 километар ја истрча за 1 час 11 минути и 18 секунди. Втор на целта пристигна Тирон Мамуша од Албанија со време 1:15:54 ч, а трет беше Муџаид Мислими од Македонија - 1:16:39 ч.


Таратурот омилен прилог на секоја маса  било да е лето или зима. АЛПОЈО Охрид ви нуди зачини за вкусен таратура без многу да губите време. Појдете и купете. 


Фанкони анемијата (ФА) е ретко генетско нарушување, во категоријата на наследни синдроми на инсуфициенција на коскената срцевина со фреквенција 1:350 000.


Издавачката куќа „Граматик“ од Белград објави избор од поетското творештво на Иван Антоновски, под наслов „Обиди за (пре)создавање песна“. Песните од изборот, поделени во три циклуси кои претставуваат три фази во поезијата на Антоновски, од македонски на српски јазик ги препеа српскиот поет и прозаист, Рајко Лукач.


Миланка Новеска - Густавсон од Охрид. Мецо-сопран и професор по соло пеење.


Владимир Алексијоски, директор на ЈП Колекторски систем Ана Наумоска од Струга. Правник, младински работник, активист и обучувач во областа на човековите права, правните науки и младинските политики. Моментално специјализира во областа на меѓународното право, човековите права и политички науки. Има мачка и точак!Младиот бербер Емин Алим од Охрид кој има само 17 години и е ученик во Средното угостителско училиште „Ванчо Питошески“ оди по стапките на неговиот татко Неат кој е сопственик на берберницата „Шогун“ и заедно бесплатно потстрижуваат лица кои се под социјален ризик и бездомници.


Страница 1 од 2056

Омнибус

24 Мај 2023

Почина кралицата на рокенролот Тина Тарнер

Тина Тарнер, една од најдобрите музички изведувачи на сите времиња, почина денес на 83-годишна возраст.
 

output raIp0q

ezgif-3-7c8d99f0b6

akvarius

alfacentar

 

niksan

  • Medikor

Мисли-размисли

za misla

Импресум

www.publicitet.mk

ФЛЕШ ПЛУС - ДООЕЛ, ОХРИД

Контакт: publicitetpublicitet@yahoo.com

Техничка реализација: www.arkahost.mk

Посетеност website counter