Фото на неделата: Лебедот и ноќта

Понеделник, 06 Март 2023 07:32

Во рубриката Фотографија на неделата се определивме за фотографија од Мики Николоски од Прилеп а ја насловивме „Лебедот и ноќта“. 

Фотографијата е позајмена од фејсбук профилот „Охрид, Охрид убав, мил“ 

Се надеваме дека ќе ви се допадне. 

miki nikoloski

Публицитет.мк 


Охрид е безвременска и неповторлива убавина. Ние самите можеби и не можеме да ја препознаме неговата вредност, но другите - туристите сигурни сме дека ни завидуваат за градот во кој живееме. 

Охрид е магија и повќе од тоа. Фотографијата на нашито Димче Коруноски уште еднаш го докажува тоа. Ние ја избравме за фотографија нанеделата. 

ohrid plostad

 

Публицитет.мк 

 


На прагот на зимата уште малку доминираат боите на есента. Оваа фотографија е дело на новинарот и публицист Владо Ангеличин Жура од Охрид, погледот на пристаништето и езерото од неговиот двор. 

Доказ дека секое годишно време му прилега на нашиот Охрид. 

 

317475004 10226925351947255 7822505799040597862 n

Публицитет.мк 


Марија Груева е родена во Охрид но долги години живее во Холандија. 

 Преку лето доаѓа во Охрид и тука фотографира , зашто како што ни рече во една пригода фотографирањето и е хоби кое ја одмора. 

Избраната фотка е само една од многуте споделено од нејзина страна на Фејсбук од нејзиниот албум Остатоци од летото. 

Се надеваме дека ви се допаѓа. 

 gruevA

Публицитет.мк 


Изборот за фото на неделата падна на една од неколкуте фотографии дело на професионалниот фотограф Ристо Илинчев кој живее во Америка а има корени од Охрид.

Се надеваме дека ви се допаѓа и дека охриѓани знаат каде е овој простор. 

 

305585155 10161674376853765 7149121203461761885 n

Публицитет.мк  


И галебите имаат право на одмор

Понеделник, 22 Август 2022 00:31

Нашиот фоторепортер случајно пиејќи кафе во култниот Аквариус крај езеро го фати овој кадар, Не одмораат само луѓето оддишка бараат и птиците пред да ја продолжат својата игра на небото и со ветровите. 

 

300265386 579080747276289 7640342082700586918 n

Публицитет.мк 


Нашата Гимназија „Св. Климент Охридски“ од Охрид низ објективот на Марјан Танушевски од Битола. 

 

299042817 465302195174961 5053933866526867005 n

Публицитет.мк 

 

 

 


Мимоза Чолак пишува поезија, понекогаш и раскази кои немаат крај ама преку објективот и фотографиите. 

Ние се определивем за една сосема нова, нејзина фотографија во која човек сам може да си создаде свој свет. Се надеваме дека ви се допаѓа.

Мимоза Ти благодариме!

Публицитет.мк  


Од ФБ групата Охрид, Охрид убав, мил ја позајмивме фотографијата од Нино Георгиевски од Св Наум. Во чест на празникот одбележан достојно изминатиов викенд. 

Се надеваме дека ќе ви се допадне. ретко сликан агол од манастирскиот комплекс. 

nino copy

 

Публицитет.мк 

 


 Разбрането езеро беше инспирација за Номче Ристески, пасиониран фотограф од Трпејца да го „фати“ нигот. Оваа фотографија ја позајмивме од неговиот ФБ профил и еве ја во рубриката „Фото на неделата. се надеваме дека ви се допаѓа.

 

 nomce

Публицитет.мк 


Страница 1 од 32
 

output raIp0q

ezgif-3-7c8d99f0b6

akvarius

alfacentar

 

niksan

  • Medikor

Мисли-размисли

za misla

Импресум

www.publicitet.mk

ФЛЕШ ПЛУС - ДООЕЛ, ОХРИД

Контакт: publicitetpublicitet@yahoo.com

Техничка реализација: www.arkahost.mk

Посетеност website counter