al palpojo 2020

Култура

03 Октомври 2022

На 61-годишна возраст по кратко боледување почина актерката Јулијана Стефанова. Меѓу љубителите на театарската уметност ќе остане запаметена како актерка кој својот живот го посвети на Битолскиот театар, чија енергија привлекуваше внимание само што ќе застанеше на сцена.

30 Септември 2022

Вчера во НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид во присуство на бројна публика беше промовирана стихозбирката „Позајмениот куфер“ од Наум Трајчески,  роднокраен  автор и почесен член на охридската библиотека.

28 Септември 2022

Утре – четврток од 12.00 часот во НУ Библиотека „Григор Прличев“ ќе биде промовирана стихозбирката „Позајмениот куфер“ од Наум Трајчески,  роднокраен  автор и почесен член на охридската библиотека.

27 Септември 2022

Македонската поетеса Гордана Каракашевска со уште тројца поети од земјава, ќе учествува на најголемиот интернационален поетски фестивал во Саранда, Р. Албанија. Поетскиот фестивал е во организација на „Јонскиот креативен клуб“, а ќе се одржи во периодот од 29 септември до 1 октомври.

22 Септември 2022

Во сабота, 24 септември, од 18:00 часот во кафе и бар „Шила“ во Охрид ќе биде промовирана првата збирка раскази на Mарина Шикова Димовска ‒ „Приказни од кујната“, издание на ПНВ Публикации од Скопје.

20 Септември 2022

Утре во 12 часот во НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид ќе биде отворена изложба на цртежи во арапска техника од Верче Андонова  и изложба на фотографии под наслов „Мојот црно – бел свет“ од Невенка Митева. 

14 Септември 2022

Во одделот за зајмување во НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид од денеска побарјте ги следните интересни наслови:

11 Септември 2022

Вчера во Охрид на 89 годишна возраст почина познатиот охридски просветен работник и писател Коста Фортомароски.

05 Септември 2022

Од завчера до утре 6 септември во Трпејца се одржува петтото издание на Меѓународната уметничка колонија „Трпејца 2022“.

04 Септември 2022

Националната установа Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид  од утре 5 септември го враќа старото – стандардно време за работа со читатели.

Страница 4 од 161
 

output raIp0q

ezgif-3-7c8d99f0b6

akvarius

alfacentar

 

niksan

  • Medikor

Мисли-размисли

za misla

Импресум

www.publicitet.mk

ФЛЕШ ПЛУС - ДООЕЛ, ОХРИД

Контакт: publicitetpublicitet@yahoo.com

Техничка реализација: www.arkahost.mk

Посетеност website counter