al palpojo 2020

Министерството за култура и годинава одвои средства за НУ „Охридско лето“

10 Февруари 2023

Министерството за култура на Република  Северна Македонија годинава од Буџетот ќе одвои 30 милиони денари  за Националната установа „Охридско лето“.

Средствата се доделуваат  во рамките на  Повикот за националните установи од областа на културата кој беше објавен во јуни 2022 година и ќе бидат искористени за реализација на годинешното 63-то издание на фестивалот „Охридско лето“ што ќе се одржи од 12 јули до 20 август, изјави директорката на фестивалот Наташа Поповиќ.  

 

natasa copy

Огромна благодарност до  Министерството за култура, и особено до  министерката Бисера Костадиновска –Стојчевска за довербата која ќе ја докажеме со продолжување на високото реноме на нашата национална установа  преку презентирање  на уметноста како универзален јазик во светот, носејќи врвна програма со светски уметници, соопштија од НУ „Охридско лето“.

Публицитет.мк

Прочитано 104 пати
 

output raIp0q

ezgif-3-7c8d99f0b6

akvarius

alfacentar

 

niksan

  • Medikor

Мисли-размисли

za misla

Импресум

www.publicitet.mk

ФЛЕШ ПЛУС - ДООЕЛ, ОХРИД

Контакт: publicitetpublicitet@yahoo.com

Техничка реализација: www.arkahost.mk

Посетеност website counter