al palpojo 2020

Потребна е поширока афирмација на волонтерската работа

22 Февруари 2023

Волонтерската работа во Македонија не е доволно препознаена, и е многу малку застапена, за разлика од развиените земји на западот, каде се забележува и до 40% вклученост на популацијата во општествено корисна работа, како придонес на секоја индивидуа кон заедницата.

Со цел афирмација на ваков вид ангажман, мотивирање на индивидуите, креирање алатки за волонтерска работа, започнува нов Ерасмус+ проект од подпрограма за образование за возрасни, насловен Train to act, под координација на партнер од Норвешка “Vofo ”- The Adult Education Association. Како еден,  од вкупно пет  партнери од различни европски земји,  од македонска страна се јавува здружението „Ортет“.

 Во наредниот период е предвидена изработка на водич со насоки за работа, кој би го олеснил процесот на вклучување на лицата во ваков тип работа, бидејќи недоволната организираност и нејаснотии околу истата, се воедно  и една од причините за слабата мотивираност на населението.

Публицитет.мк 

Прочитано 2086 пати

Омнибус

24 Мај 2023

Почина кралицата на рокенролот Тина Тарнер

Тина Тарнер, една од најдобрите музички изведувачи на сите времиња, почина денес на 83-годишна возраст.
 

output raIp0q

ezgif-3-7c8d99f0b6

akvarius

alfacentar

 

niksan

  • Medikor

Мисли-размисли

za misla

Импресум

www.publicitet.mk

ФЛЕШ ПЛУС - ДООЕЛ, ОХРИД

Контакт: publicitetpublicitet@yahoo.com

Техничка реализација: www.arkahost.mk

Посетеност website counter