al palpojo 2020

Блаже Петревски од Охрид ќе гостува на меѓународниот поетски фестивал „Haus fur Poesie “ во Келн

05 Октомври 2023

Македонскиот поет, Блаже Петревски ќе учествува на меѓународниот поетски фестивал „ Haus fur Poesie “ во Келн, Германија, во корпорација со академијата на уметносите од Берлин, што ќе се одржува од 22.10 до 29.10 октомври. Тој ќе се претстави со песните од циклусот "Испарувања", од дебитанската збирка " Врвот дно".

Поетскиот фестивал во Келн постои од 2004 година, а промовира поезија, сликарство и литература. Циклусот " Испарувања" кој содржи пет песни од поезијата на Петревски е објавена во меѓународната антологија со поезија на германски јазик во која се застапени автори од педесет земји во светот. Настанот ќе се одвива под мотото: " No one is an switched off ".

Публицитет.мк 

Прочитано 402 пати
 

output raIp0q

ezgif-3-7c8d99f0b6

akvarius

alfacentar

 

  • Medikor

niksan

Мисли-размисли

za misla

Импресум

www.publicitet.mk

ФЛЕШ ПЛУС - ДООЕЛ, ОХРИД

Контакт: publicitetpublicitet@yahoo.com

Техничка реализација: www.arkahost.mk

Посетеност website counter