al palpojo 2020

Охридскиот хор Vox Lychnidos освои сребрен медал на Меѓународен хорски натпревар во Црна Гора

11 Октомври 2023
Градскиот мешан хор Vox Lychnidos освои сребрен медал на Меѓународен хорски натпревар во Херцег Нови, Црна Гора.
 
Во конкуренција од 14 хорови со меѓународно реноме го освоија сребрениот медал во категорија С (мешани хорови), со освоени вкупно 86 поени.
 
Импресиите од настапот сѐ уште се свежи, диригентот Бурим Хидри задоволен од изведбите полни со емоција, што беа проследени со силен аплауз од публиката, но и позитивни коментари од останатите учесници на фестивалот. Жири комисијата во образложението на резултатите го нагласи квалитетот на избраните композиции како и одличната соработката меѓу мене и хористите, истакна Хидри.
 
Градскиот хор по овој извонреден успех, се враќа на редовните проби и ќе се подготвува за учество на фестивал во Темишвар следниот месец.
 
Публицитет.мк 
Прочитано 227 пати
 

output raIp0q

ezgif-3-7c8d99f0b6

akvarius

alfacentar

 

  • Medikor

niksan

Мисли-размисли

za misla

Импресум

www.publicitet.mk

ФЛЕШ ПЛУС - ДООЕЛ, ОХРИД

Контакт: publicitetpublicitet@yahoo.com

Техничка реализација: www.arkahost.mk

Посетеност website counter