al palpojo 2020

Поемата „Денес“под шифра „Сенед“, добитник на наградата „Григор Прличев“

03 Јануари 2024
НУ Центар за култура „Григор Прличев“ – Охрид соопштува дека добитник на наградата „Григор Прличев“ за најдобра поема во 2023 година е авторот или авторката на поемата „Денес“, пријавена под шифра „Сенед“.
 
Одлуката едногласно ја донесе комисија во состав Милован Стефановски – претседател и Елизабета Шелева и Иван Додовски – членови.
Од вкупно седум пријавени ракописи, комисијата ги издвои во потесен круг поемите: „Денес“ (пријавена под шифра „Сенед“), „Одблесок“ (пријавена под шифра „Еригон“) и „Армагедон – големиот суден ден“ (пријавена под шифра „Валтер“). Се повикува авторот или авторката на наградената поема „Денес“ да го докаже авторството со доставување на оригиналниот примерок.
 
Публицитет. мк 
Прочитано 138 пати
 

output raIp0q

ezgif-3-7c8d99f0b6

akvarius

alfacentar

 

  • Medikor

niksan

Мисли-размисли

za misla

Импресум

www.publicitet.mk

ФЛЕШ ПЛУС - ДООЕЛ, ОХРИД

Контакт: publicitetpublicitet@yahoo.com

Техничка реализација: www.arkahost.mk

Посетеност website counter