Почина Невена Кочовска, пејачка на легендарната група „Мањифико“

25 Август 2022

Со „Мањифико“ настапуваше низ целиот свет, објави огромен број музички албуми, кои се продадени во златен тиражНа 81-годишна возраст во Скопје почина Невена Кочовска, музичката дива и вокалистката во групата „Мањифико“. Повозрасните генерации ќе ја паметат како дама која ја обележа естрадата со грациозното пеење.

Со „Мањифико“ настапуваше низ целиот свет, објави огромен број музички албуми, кои се продадени во златен тираж.

Невена и нејзиниот сопруг Панче со легендарниот „Мањифико“, обработуваа латино-американски хитови, но и староградски македонски песни. Цели три декади траеше кариерата на анасмблот, а нивните остварувања се слушаат и денес.

Групата „Мањифико“ настапувала и пред претседателот на поранешна Југославија, Јосип Броз Тито, а неколкупати и пред дипломатскиот кор на тогашната федерација.

Извор: МТВ 

 

 

Публицитет.мк 

Прочитано 1309 пати
 

output raIp0q

ezgif-3-7c8d99f0b6

akvarius

alfacentar

 

  • Medikor

niksan

Мисли-размисли

za misla

Импресум

www.publicitet.mk

ФЛЕШ ПЛУС - ДООЕЛ, ОХРИД

Контакт: publicitetpublicitet@yahoo.com

Техничка реализација: www.arkahost.mk

Посетеност website counter