al palpojo 2020

Петар Нечовски и Љубица Чифлигароска - Петреска победници на „Гоце фест“ 2023

19 Март 2023

На 17- март во  Домот на АРМ во Скопје се одржа новото издание на Фестивалот ГОЦЕ ФЕСТ .  Учествуваа 22 интерпретатори меѓу нив и дуетот Петар Нечовски и Љубица Чифлигароска – Петреска од Охрид.  

- Оваа вечер меѓу сите песни  во сиот сјај блесна  песната  " Вистината ќе  победи" во наша изведба напишаа на фејсбук  Љубица Чифлигароска- Петреска и Петар Нечовски.

Тие се воедно и автори на текстот. Музиката е на Петар Нечовски а аранжманот е на  Славко Ристевски. 

 335598830 766876318331101 7013677161704216203 n 1

-Со  голема љубов  од нашите срца кон нашата земја Македонија  ја донесовме   песната и со нашата весела изведба пред публиката ја проширивме позитивната енергија меѓу гостите, организаторите, камерманте и останатите пејачи кои не останаа недопрени во нивните срца па сите заедно пееја со нас, велат Нечовски и Чифлигароска.

336462573 1662972990837752 6176458384878965694 n

Публиката воодушевена од песната и изведбата на Љубица и Петар ги наградила  со бурен аплауз и  неколку пати ги натерала пеачите да се поклонат и заблагодарат на публиката за наградата.

Публицитет.мк

Прочитано 152 пати
 

output raIp0q

ezgif-3-7c8d99f0b6

akvarius

alfacentar

 

niksan

  • Medikor

Мисли-размисли

za misla

Импресум

www.publicitet.mk

ФЛЕШ ПЛУС - ДООЕЛ, ОХРИД

Контакт: publicitetpublicitet@yahoo.com

Техничка реализација: www.arkahost.mk

Посетеност website counter