al palpojo 2020

На минување

20 Јули 2015

Паралелно со одржувањето на јубилејното 55 издание на фестивалот „Охридско лето “ екипа на Документарната програма на МТВ подготвува специјален промотивно – афирмативен документарен фил за оваа најпрестижна манифестација од областа на културата во Република Македонија. Во разговор за нашиот портал  „Публиците.мк “ авторот на документарецот е главниот и одговорен уредник на првиот програмски сервис на МТВ Диме Ратајкоски,  откри дека промоцијата на филмот ќе се одржи летово за време на фестивалот, а од снимениот материјал ќе се подготват уште пет засебни документарци кои ќе ја отсликаат историјата на „Охридско лето“ по декади.  

Со клик на линкот подолу, слушнете го интервјуто во целост : 

so dime copy

Диме Ратајкоски, МТВ , Сузана Вренцоска, портпарол „Охридско лето“ и Милчо Јованоски, „Публицитет.мк “ 

Публицитет.мк/М.Јованоски 

18 Јули 2015

Стефан и Сања Фармакоски во срцето на Старата чаршија во Охрид имаат дуќан - работилница за изработка на дела од копаничарство и резбарство.

17 Јули 2015

На минување на плоштадот „Св.Климент Охридски“ во Охрид ги сретнавме Менче и Мајкл Клос.

16 Јули 2015

Ансамблот „Билјана“ од Охрид за нецели два дена го сними своето второ ЦД. На него се поместени 12 староградски песни и едно оро.

15 Јули 2015

 

Дваесет и второто издание на фестивалот ќе се одржи од 23 до 26 август. 

15 Јули 2015

 

   На 12 јуни,годинава на Денот на Русија  д-р Елена Верижникова од Москва, Русија  стана почесен професор на Универзитетот „Свети Кирил и Методиј “ во Скопје. Таа е вљубена во Македонија, сонува на македонски. За првпат во Скопје дошла во далечната 1984 година, уште како студент.

11 Јули 2015

Во култната „Летница“ некогаш ( а и сега за оние носталгичните ) главното сврталиште на охриѓани и гостите НА МИНУВАЊЕ во лаф муабет за некогаш и денес ги фативме браќата Енвер и Мики Рашити, едниот од Загреб, другиот од Њујорк, обајцата родени во Охрид,

Страница 118 од 118
 

output raIp0q

ezgif-3-7c8d99f0b6

akvarius

alfacentar

 

  • Medikor

niksan

Мисли-размисли

za misla

Импресум

www.publicitet.mk

ФЛЕШ ПЛУС - ДООЕЛ, ОХРИД

Контакт: publicitetpublicitet@yahoo.com

Техничка реализација: www.arkahost.mk

Посетеност website counter