al palpojo 2020

На минување

21 Февруари 2023

Денес учениците при ООУ „Св. Наум Охридски“  пригодно го одбележаа Меѓународниот ден на мајчиниот јазик поддржан од УНЕСКО.

12 Февруари 2023

Во раните утрински часови ,заврши 73. издание на фестивалот на забавна музика САН РЕМО. Победник оваа година е МАРКО МЕНГОНИ со неговата прекрасната композиција ДВА ЖИВОТИ.

05 Февруари 2023
   ОХРИД ГО ОДБЕЛЕЖУВА ЈУБИЛЕЈОТ 130 ГОДИНИ ОД СМРТТА НА ЕДЕН ОД НАЈИСТАКНАТИТЕ ДЕЈЦИ И ПРЕРОДБЕНИЦИ ОД ДЕВЕТАЕСЕТИОТ ВЕК,ЛОВОРОНОСЕЦОТ ГРИГОР ПРЛИЧЕВ.ВО РАМКИТЕ НА МАНИФЕСТАЦИЈАТА „ПРЛИЧЕВИ БЕСЕДИ“,ДЕНЕСКА НА ПОЕТОТ ЗОРАН АНЧЕСКИ МУ  БЕШЕ ВРАЧЕНА НАГРАДАТА „ГРИГОР ПРЛИЧЕВ“ ЗА НАЈДОБРА ПОЕМА ВО  ТЕКОТ НА ИЗМИНАТАТА ГОДИНА.ОД ПРИСТИГНАТИТЕ ЧЕТИРИНАЕСЕТ ДЕЛА ЖИРИ КОМИСИЈАТА КАКО НАЈДОБРА ЈА ИЗБРА НЕГОВАТА ПОЕМА „КОЊСКИ ЖИТИЈА“.
02 Февруари 2023

ПЗУ „БИОМЕД ЛАБ“ и оваа година како и претходната се вклучи во кампањата за подигнување на јавната свест и создавање промени за 300 милиони луѓе кои живеат со ретка болест и нивните семејства ширум светот.

27 Јануари 2023

Занзибар е патување во непознато, вистинска  Африка што истовремено те запрепастува и воодушевува,брз и бавен, ист ама различен, мистериозен  и егзотичен.

27 Јануари 2023

Центарот за развивање на животни вештини БРЕИНОБРЕИН-Црвен крст Охрид започнува со уписи на нови деца од 4-14 годишна возраст, заинтересирани да ја следат интернационалната Бреинобреин едукативна програма  преку која ќе имаат можност да ги стекнуваат, развиваат и потврдуваат своите способности: концентрација, меморија, нумерички и вербални вештини, способности за учење, креативност и имагинација, лидерство, самодоверба, визуелизација, решавање на проблеми.

25 Јануари 2023

Пред два дена во Охрид престојуваше претседателот на Меѓународната академија „Михај Еминеску“ проф. д-р Јон Деканеску кој дојде да го посети охридскиот научник, доктор на медицински науки, професор, уролог, сексолог, експерт – рецензент, поет и публицист, академик Миле Д. Миќуновиќ. При срдечната средба д-р Деканеску му врачи диплома АМБАСАДОР НА КУЛТУРАТА, почесна титула која ја доделува академијата или владата на истакнати уметници кои со својата работа ја промовираат земјата во светот.

18 Јануари 2023

Нуркачите од Нуркачкиот Центар АМФОРА од Охрид десеттина години во периодот од почетокот на декември до крајот на февруари секоја вечер го следат мрестот на охридската пастрмка.

08 Јануари 2023

Ова нешто  го мислам и сакам да го кажам, секако во име на празниците кои како магија го допираат срцето.

Страница 4 од 118
 

output raIp0q

ezgif-3-7c8d99f0b6

akvarius

alfacentar

 

  • Medikor

niksan

Мисли-размисли

za misla

Импресум

www.publicitet.mk

ФЛЕШ ПЛУС - ДООЕЛ, ОХРИД

Контакт: publicitetpublicitet@yahoo.com

Техничка реализација: www.arkahost.mk

Посетеност website counter