al palpojo 2020

На минување

28 Ноември 2022

Македонското здружение за култура, обичаи и традиции ,,Гороцвет" од Скопје, утре  во периодот од 12 до 14 часот ќе изведе уличен арт перформанс, во кој ќе бидат вклучени преку дваесеттина уметници, поети, просветни работници, новинари, ученици кои на подарок добиле слика од реномираниот уметник и хуманист Живко А. Поповски Цветин, а добредојде и се и сите кои добиле цветен цртеж да дојдат и да го изложат.

17 Ноември 2022

Нов видео проект со наслов: „Дефинирани луѓе“ од Никола Тони од Охрид.

13 Ноември 2022

Денеска беше убаво да се биде во Скопје. Нашиот главен град го славеше денот на ослободувањето. И наместо во старата, добра Универзална која е на листа на чекање за реновирање 52 издание на нашиот македонски бренд на детската песна – фестивалот „Златно славејче“ се одржа во прекрасната сала на Македонската филхармонија.

28 Октомври 2022

Новинарката, водител и уредник и писателка Весна Дедиќ  ја започна дваесет и првата  сезона од нејзината одамна култна  БАЛКАНСКА УЛИЦА ( Balkanskom ulicom) .

25 Октомври 2022

Екипата на Охрид ја забележа четвртата победа во низа откако славеше над екипата на Пехчево Локомотива со резултат 0-1 а стрелец на победоносниот гол беше Кристијан Костовски кој постигна ретко убав гол.

20 Октомври 2022
Вакви? волшепства? се успешни тогаш кога непрекинато функционира магичниот триаголник ?училиште- ученици- родители.Есенскава приказна е дел од активностите во ООУ „Григор Прличев“ во Охрид. ?
12 Октомври 2022

НУ Библиотека „Григор Прличев“ од Охрид континуирано го збогатува книжниот фонд. Од книгите кои се купени и обработени ви предлагаме да ги побарате следните пет наслови:

08 Октомври 2022

Денес, детските групи на КУД"ГЕРДАН ОД БИСЕРИ" - Охрид ??, одржаа проба во природа посветена на Светската недела на децата.

06 Октомври 2022

Започна конзервацијата и реставрацијата на фрескоживописот во црквата Света Богородица Болничка во Охрид која датира од четиринаесеттиот век. Првичниот фрескоживопис се смета дека е насликан околу илјада триста седумдесетта година, меѓутоа црквата претрпела измени низ вековите во однос на архитектурата и фрескосликарството.

Страница 6 од 118
 

output raIp0q

ezgif-3-7c8d99f0b6

akvarius

alfacentar

 

  • Medikor

niksan

Мисли-размисли

za misla

Импресум

www.publicitet.mk

ФЛЕШ ПЛУС - ДООЕЛ, ОХРИД

Контакт: publicitetpublicitet@yahoo.com

Техничка реализација: www.arkahost.mk

Посетеност website counter