al palpojo 2020

На минување

17 Јули 2022

Синоќа, во прекрасна атмосфера во дворот на црквата Св. Богородица Перивлепта се одржа убава литературна средба и читање.

15 Јули 2022

Новата сезона од октомври ќе ја отвориме со аудио интервјуто со македонската актерска и режисерска легенда Коле Ангеловски.

12 Јули 2022

Утре 13 јули, во НУ  Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид ќе биде промовирана книгата „Надеж“ од Ване Николоски, наш роднокраен автор од Австралија - писател и голем љубител на природата и својот Охрид.

08 Јули 2022

Охриѓанката Ивана Илоски вчера оствари несекојдневен подвиг, трчајќи ултра маратон околу Охридското Езеро во вкупна должина од 101,2 километри. За таквиот јуначки чин и' беа потребни нешто над 11 часови константно трчање, во правец Охрид - Струга - Ќафасан - Поградец - Свети Наум - Охрид.

23 Јуни 2022

Вториот  уписен рок во средните училишта беше  на 21и 22 јуни, исто како и при првиот електронски а доставувањето  документи во нашиот средношколски центар е денеска и утре (23 и 24 јуни). 

20 Јуни 2022

Вториот уписен рок е пред нас. Не размислувајте - ние ве очекуваме завршени осноци. Кај нас има уште слободни места во сите профили а бодовите за упис се намалуваат во четиригодишните профили за 10 надолу. 

15 Јуни 2022

Регионалниот центар  "Ванчо Питошески"- Охрид во својот состав има ученички дом, кој се состои од хотелски и ресторански дел со кујна, во кој учениците имаат:

13 Јуни 2022
Одбери стручно образование! Направи го вистинскиот избор!
10 Јуни 2022

Од денеска од 10 часот до 15 часот се до 15 јуни учениците ќе пополнуваат пријави и електронски ќе аплицираат за запишување во средните училишта за учебната 2022/2023 година. Пријавувањето е преку линк до порталот за електронски услуги на Министерството за образование и наука https://e-uslugi.mon.gov.mk со специјална најава за средношколци преку нивните кориснички сметки на schools.mk. Запишете се во нашето средно училиште РЦСОО "Ванчо Питошески"- Охрид. ЦЕНТАР ЗА ПРИМЕР!

Страница 9 од 118
 

output raIp0q

ezgif-3-7c8d99f0b6

akvarius

alfacentar

 

  • Medikor

niksan

Мисли-размисли

za misla

Импресум

www.publicitet.mk

ФЛЕШ ПЛУС - ДООЕЛ, ОХРИД

Контакт: publicitetpublicitet@yahoo.com

Техничка реализација: www.arkahost.mk

Посетеност website counter