al palpojo 2020

На минување

09 Јуни 2022

За едни денеска заврши учебната година а за деветоодделенците е време за одлука - каде да го продолжат задолжителното средно образование. На отворениот ден на РЦСОО "Ванчо Питошески"- Охрид професорот по историја Славко Даскалоски кажа зошто да го одберете нивното училиште. 

06 Јуни 2022

 Ученикот Гое Брзев на свој начин образложува зошто вреди да се запиште во нашето училиште.

04 Јуни 2022

Во рамките на промотивниот серијал за РЦСОО "Ванчо Питошески"- Охрид денес ви го претставуваме образовниот профил ГОТВАЧ како и мисијата и визијата на училиштето. Многу нови причини завршените деветоодделенци да се одлучат образованието да го продолжат во ова средно училиште.  

03 Јуни 2022

 Драги полуматуранти, ако сакате училиште во кое ќе учите , ќе имате практична настава и ќе напредувате - одберете  го РЦСОО „Ванчо Питошески“ Охрид, вели  Милена, професорка по хотелско работење,економија на туризмот.

02 Јуни 2022

 

 Драги полуматуранти, ако сакате училиште во кое ќе учите , ќе имате практична настава и ќе напредувате - одберетего РЦСОО „Ванчо Питошески“ Охрид. Аргументите се на наша страна. 

31 Мај 2022

Драги звршени деветто одделенци, ако се одлучите  да се запишете  во ова  средно училиште, настаните како  овој опишан во прилогот подолу ќе се ваше секојдневие. На работилницата одржана на 25 мај во РЦСОО „Ванчо Питошески“ во Охрид беше многу динамично и колоритно.

29 Мај 2022

Во петокот  се одржа отворен ден за промоција на средното стручно образование во Регионалниот центар за стручно образование и обука „Ванчо Питошески“- Охрид како дел од проектот на МОН „Учи паметни, работи стручно“.
На отворениот ден беше присутен министерот за образование и наука- Јетон Шаќири. 

26 Мај 2022

Секој крај на учебната година за некого  значи нов почеток и потрага каде после деветтолетката да се продолжи со средно образование.Утре РЦСОО "Ванчо Питошески"од Охрид  има Отворен ден на кој  ги  чека идните средношколци да  ги  видат нивните потенцијали и во септември да бидат дел од образовниот процес. Марјан Радески, директор на Државното  средно училиште на наша покана одговори на неколку редакциски прашања.

25 Мај 2022

Во Петок 27.05.2022 година во РЦСОО “Ванчо Питошески“-Охрид, во периодот од 10,00 до 15,00 часот, ќе се одржи отворен ден на кој ќе се презентираат образовните профили од секторот за угостителство и туризам и дуалните паралелки.

Страница 10 од 118
 

output raIp0q

ezgif-3-7c8d99f0b6

akvarius

alfacentar

 

  • Medikor

niksan

Мисли-размисли

za misla

Импресум

www.publicitet.mk

ФЛЕШ ПЛУС - ДООЕЛ, ОХРИД

Контакт: publicitetpublicitet@yahoo.com

Техничка реализација: www.arkahost.mk

Посетеност website counter