al palpojo 2020

Во ООУ „Св. Наум Охридски“ одбележан Меѓународниот ден на мајчиниот јазик

21 Февруари 2023

Денес учениците при ООУ „Св. Наум Охридски“  пригодно го одбележаа Меѓународниот ден на мајчиниот јазик поддржан од УНЕСКО.

Пишувањето и творењето на мајчин јазик е една од најважните придобивки на човештвото - силна беше поентата која преку музика и рецитал допре до сите ученици.

332260682 1626547034459376 6310794553054062563 n


Можноста да комуницираме, создаваме и да се изразуваме на македонски јазик не мотивира да го чуваме и негуваме мајчиниот јазик, бидејќи е темел на културата, идентитетот и државноста.

332634228 893648395190912 8803989417795080214 n


За таа цел нашиот влог ќе биде фокусиран во зачувување и афирмација на мајчиниот јазик- едногласни се Наумовите ученици.

 332445208 5923114464449793 5608573246175477744 n

 332127556 748572346697636 3628125757677218504 n

Публицитет.мк 

Прочитано 332 пати
 

output raIp0q

ezgif-3-7c8d99f0b6

akvarius

alfacentar

 

  • Medikor

niksan

Мисли-размисли

za misla

Импресум

www.publicitet.mk

ФЛЕШ ПЛУС - ДООЕЛ, ОХРИД

Контакт: publicitetpublicitet@yahoo.com

Техничка реализација: www.arkahost.mk

Посетеност website counter