al palpojo 2020

На Фолк вечерта од „Охридски трубадури“ победија Кате Танева и група „Сарај“ од Охрид

04 Септември 2023
Награди ФОЛК ВЕЧЕР „Охрид фест“ 2023 На 30-тото издание на Фолк вечер на „Охрид фест“, во особено силна конкуренција беа доделени следните награди.
?ЖИРИ
1. Душко Георгиевски – Златна риба струшка______________________________________
2. Даце Николовски – Ние љубов сме ______________________________________
3. Мирко Вретоски – Рибарска ______________________________________
?ПУБЛИКА
1. Катерина Танева и група Сарај – Носиме на Долни Сарај ______________________________________
2. Наум Петревски и Лилија Семкова - Посилини од се ______________________________________
3. Перо Христов – Добри луѓе ______________________________________
?НАГРАДА ЗА НАЈДОБРА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА
Зуица Лазова - Галебе
?НАГРАДА ЗА НАЈДОБАР АРАНЖМАН
Дамир Имери за песната – Рибарска _____________________________________________
?НАГРАДА ЗА НАЈДОБАР ТЕКСТ ја доби песната
,,Лебедице бела“ на Ѓорѓи Калајџиев ____________________________________________________
?НАГРАДА ЗА НАЈДОБАР ДЕБИТАНТ
Марко Трпчевски – За тебе нема замена ___________________________________________________
?НАГРАДА ЗА НАЈДОБРА ТРУБАДУРСКА ПЕСНА ја доби
Ансанбл Билјана за – ,,Песна за Кузман Поп Стефанија“ ____________________________________________________
?НАГРАДА АЦЕ АНГЕЛОВСКИ – СЕНАТОР БИТОЛА
Ристе Наумовски – Охриде Самуилов
НАГРАДА ЗА СЦЕНСКИ НАСТАП
Јуле Николовска - Жена кралица
?НАГРАДА ОД НОВИНАРИТЕ
Татјана Лазаревска и Новица Василевски – Љубов ни е име
 
 
 
 
 
 
 
 
 
371863220 881568093405284 1532725298161128723 n
 
 
Публицитет.мк 
 
Прочитано 88 пати
 

output raIp0q

ezgif-3-7c8d99f0b6

akvarius

alfacentar

 

  • Medikor

niksan

Мисли-размисли

za misla

Импресум

www.publicitet.mk

ФЛЕШ ПЛУС - ДООЕЛ, ОХРИД

Контакт: publicitetpublicitet@yahoo.com

Техничка реализација: www.arkahost.mk

Посетеност website counter