al palpojo 2020

Документарецот„Трпејца на дланка“ освои две златни плакети за документарен филм и монтажа

21 Октомври 2023

Документарниот филм „Трпејца на дланка“ во ко - продукција на Здружението „За Трпејца со љубов“  и Шпанец продукција од Охрид продолжува да нижи награди по фестивалите.  

На  52. Државен фестивал на аматерски филм, кој се одржа во Кочани, Томе Љушев - Шпанец освои две Златни плакети за Документарен филм и за монтажа.

Лани на Фестивалот на аматерски документарен филм „Камера 300“ во Битола Љушев се закити со меѓународната плакета на УНИКА.

Филмот е работен по сценарио и со нарација на Милчо Јованоски и претставува репортажа за Трпејца, животот и наследството, минатото и сегашноста.

379998327 1553869328685888 4654812886652593522 n

Премиерно филмот беше прикажан пред две години на деветото издание на културно - забавното лето НА ЗАЈДИСОНЦЕ во организација на  Здружението „За Трпејца со љубов“.

Публицитет.мк

Прочитано 275 пати
 

output raIp0q

ezgif-3-7c8d99f0b6

akvarius

alfacentar

 

  • Medikor

niksan

Мисли-размисли

za misla

Импресум

www.publicitet.mk

ФЛЕШ ПЛУС - ДООЕЛ, ОХРИД

Контакт: publicitetpublicitet@yahoo.com

Техничка реализација: www.arkahost.mk

Посетеност website counter