al palpojo 2020

Публицитет

03 Декември 2023

Фенилкетонурија (ПКУ) е автосомно-рецесивно наследна болест условена со мутација на структурните гени одговорни за синтеза на хепталните (црнодробните) ензими, фенил-аланин-хидроксилаза и ко-факторите тетрахидробиоптерин.

26 Ноември 2023

 Време е да дојдете да не посетите  и да одберете нешто специјално за Вас од богатата женска колекција капути. Бутик ЕМИЛИ во ТЦ Амам Охрид на кат. Повелете.

26 Ноември 2023

Ракот на простата (PCa) е втора најчеста причина за смрт од малигни заболувања кај мажите во светот и претставува еден од десет случаи на рак кај мажите.

19 Ноември 2023

Во „БИОМЕД ЛАБ“ со најсовремени молекуларни и генетски методи се испитуваат сите предизвикувачи на инфекции (бактерии и вируси) кај мажите, генетски предиспозиции за развиток на канцер на простата, тестиси, дебело црево, и други генетски промени.Дознајте повеќе на https://biomedlab.mk/

13 Ноември 2023

Црвен крст Охрид е овластена организација за спроведување на обуки за Лични асистенти на лица со попреченост во Охрид и Дебрца, според верификувана програма на Центар за образование на возрасните при Министерство за образование и наука на РСМ.

12 Ноември 2023

Меланомот, спаѓа во најсериозните типови на кожен канцер, се развива во клетките на кожата – меланоцити, кои произведуваат меланин – пигмент кој на кожата и дава боја.

05 Ноември 2023

Бактериските инфекции, имаат директен ефект на квалитетот на семената течност и негативни последици за машката плодност.

29 Октомври 2023

Луѓето со MODY имаат благи симптоми кои имаат тенденција постепено да се развиваат, така да во почетокот тешко можат да се препознаат симптомите. Затоа MODY често останува неоткриен до касно во животот или може да се поистовети со дијабетес тип 1 или тип 2.

22 Октомври 2023

Со помош на современи молекуларни и генетски анализи кои се достапни во нашата лабараторија, може да добиете одговор на следните прашања:

13 Октомври 2023

Микроделециите на Ѕ хромозомот се неодамна откриена причина за сперматогенетска инсуфициенција што резултира со машка неплодност.

Страница 1 од 64
 

output raIp0q

ezgif-3-7c8d99f0b6

akvarius

alfacentar

 

  • Medikor

niksan

Мисли-размисли

za misla

Импресум

www.publicitet.mk

ФЛЕШ ПЛУС - ДООЕЛ, ОХРИД

Контакт: publicitetpublicitet@yahoo.com

Техничка реализација: www.arkahost.mk

Посетеност website counter