al palpojo 2020

Публицитет

07 Јули 2021

Денеска Su Holding одбележува 20 години од започнувањето со работа, а како дел од целодневната прослава денеска ќе се случи  отворањето на нашиот нов објект - Roastery Artisan Coffee House, во самото срце на Стариот град во Охрид, веднаш до кафе бар Liquid .

06 Јули 2021

По спроведениот јавен повик за пријавување на доверители и спогодбено откажување на камати како и одобрените финансиски средства од страна на државата со кои делумно се намали долгот на општината, а со цел реализација на процесот на раздолжување, нејзина финансиска консолидација и почеток на нов развоен циклус односно создавање на услови за долгорочно планирање и инвестирање во реализација на проекти, а согласно член 20 од Законот за финансирање на единиците на локална самоуправа,ОПШТИНА ОХРИД на општинската веб страна ја објавува:

04 Јули 2021

Музичките журки во „Аквариус“ пред големиот роденден на 17 јуни - 30 лета со АКВАРИУС ќе започнат на 10 јули. 

01 Јули 2021

Градоначалникот на Општина Охрид, Константин Георгиески и премиерот Зоран Заев денеска извршија увид на дел од охридското крајбрежје каде што Општина Охрид во текот на изминатиот период спроведуваше активности за отстранување на бесправните објекти по што беше извршено уредување и подготовка на плажите во пресрет на туристичката сезона.

15 Јуни 2021

Врз основа начлен 80, член 80а и член 81 од Законот за градење („Сл.весникна РМ“ бр. 130/09, 124/10, 18/11, 36/11, 54/11, 13/12, 144/12, 25/13, 79/13, 137/13,163/13, 27/14, 28/14,42/14, 115/14, 149/14, 187/14, 44/15, 129/15, 217/15, 226/15, 30/16, 31/16, 39/16, 71/16, 132/16,35/18, 64/18, 168/18, и „Сл.весник на РСМ“ бр 244/19 и 18/20 и 279/20), член 34 од Статутот на општина Охрид и член 50 од Законот за локална самоуправа (Сл.весник на РМ бр. 5/02), Годишната програма за поставување урбана опрема во општина Охрид за 2021 год. бр. 08-11545/41 од 29.12.2020 год. („Сл.гласник на општина Охрид бр.16/2020), записникот бр. 19-2366/1 од 05.03.2021, Одлуката за поставување на урбана опрема и времени објекти и за утврдување на висината на надоместокот (закупнина) во општина Охрид бр. 08-4086/51 од 28.04.2021 година и Одлука за донесување на Правилникот со кој се утврдени начинот и условите за изнајмување на локации за поставување на урбана опрема на подрачјето на општина Охрид бр. 08-4086/18 од 28.04.2021, Градоначалникот на Општина Охрид објавува:

09 Јуни 2021

Се известуваат членовите на Локалното собрание на млади на општина Охрид дека четвртата седница на Локалното собрание на млади ќе се оддржи на ден 11.06.2021 година (петок) во 10 часот во Големата сала на Советот на општина Охрид.

09 Јуни 2021

Градоначалникот на Охрид, Константин Георгиески, вчера  оствари  протоколарна средба  со амбасадорот на Јапонија во Република Северна Македонија, Хиронори Савада.

07 Јуни 2021

Независната угостителска комора  денеска во хотелот СУ во Охрид  ќе одржи прес-конференција на која ќе бидат презентирани начините и бенефитите за угостителите и угостителските објекти од Охрид и Струга за стекнување право за користење сертификат и печат „Чисто и безбедно“ (CLEAN AND SAFE).

07 Јуни 2021
Ви требаат нови алишта? Нови книги? Или можеби сакате само да сте дел од кул настан? Тогаш со задоволство ви го најавувам првиот (барем колку јас што знам) ECO GARAGE SALE во Охрид!
03 Јуни 2021

Секторот за комунални дејности, сообраќај и улици ја информира јавноста  дека поради изведување на градежни работи, автобуската постојка  позади  Гимназијата  (Бул. Туристичка) нема да биде во функција од  03.06.2021 година до 10.06.2021 година. Наместо неа ќе се користи автобуската постојка кај Жито Леб (Бул. Туристичка).

Страница 13 од 64
 

output raIp0q

ezgif-3-7c8d99f0b6

akvarius

alfacentar

 

  • Medikor

niksan

Мисли-размисли

za misla

Импресум

www.publicitet.mk

ФЛЕШ ПЛУС - ДООЕЛ, ОХРИД

Контакт: publicitetpublicitet@yahoo.com

Техничка реализација: www.arkahost.mk

Посетеност website counter