al palpojo 2020

Публицитет

12 Февруари 2023
Тераса Аквариус објавува оглас за слободни работни места на позиција ШАНКЕР/КА.
01 Февруари 2023

На улица 15 Корпус на главниот пат Охрид-Битола спроти Адвајзори само на 3 километри  од центарот на Охрид се продава плац со обезбедена градежна маркица со големина од 765.5м2.

22 Јануари 2023

Семејната здравствена историја вклучува листа на болестите во семејството, како и здравствените состојби на неговите членови.

15 Јануари 2023

Гителман-овиот синдром е автосомно рецесивно наследно бубрежно заболување кое се карактеризира со нерамнотежа на наелектризираните атоми (јони) во телото, вклучувајќи јони на калиум, магнезиум и калциум. Болеста се појавува во доцното детство или адолесценцијата.

08 Јануари 2023

Постојат повеќе од 200 наследни болести на сврзното ткиво кои можат да влијаат на изгледот и растењето на кожата, коските, зглобовите, срцето, крвните садови, белите дробови, очите и ушите. Повеќето од овие нарушувања се присутни уште при раѓање.

25 Декември 2022

Ракот (карциномот) на белите дробови е болест во која одредени клетки во белите дробови стануваат абнормални, неконтролирано се размножуваат и притоа формираат тумор.

11 Декември 2022

Кератоконусот (КЦ) е невоспалително нарушување на очите кое резултира со прогресивно оштетување на рожницата. Кератоконусот се манифестира со истенчување и испакнување на рожницата во вид на конус.

04 Декември 2022

Некои од наследните бубрежни заболувања се карактеризираат со поблаги симптоми, додека пак други можат да предизвикаат сериозни здравствени проблеми.

20 Ноември 2022
Водат ли мажите доволно грижа за сопственото здравје? Превенцијата е важна за здрав и долг живот - ние сме тука да ви помогнеме БИОМЕД ЛАБ - Охрид. 
13 Ноември 2022
Во ПЗУ „БИОМЕД ЛАБ“ се врши детекција на мутациите на гените одговорни за појавата на менингитис.
Страница 4 од 63
 

output raIp0q

ezgif-3-7c8d99f0b6

akvarius

alfacentar

 

  • Medikor

niksan

Мисли-размисли

za misla

Импресум

www.publicitet.mk

ФЛЕШ ПЛУС - ДООЕЛ, ОХРИД

Контакт: publicitetpublicitet@yahoo.com

Техничка реализација: www.arkahost.mk

Посетеност website counter