al palpojo 2020

Публицитет

31 Јули 2022
Во „БИОМЕД ЛАБ“ се врши детекција на мутациите кои се одговорни за нетолеранција на алкохол
 
Нетолеранцијата на алкохол се карактеризира со акутни симптоми како што се црвенило, аритмија или мускулна слабост по внес на мали количини на алкохол. Нетолеранцијата на алкохол е предизвикана од зголемена концентрација на алкохолниот метаболит ацеталдехид во телото. Оваа зголемена концентрација може да се должи на изменетата ензимска активност вклучена во разградувањето на алкохолот.
Дознајте повеќе на
 
 
296245856 3333689260200606 1777078136547774560 n copy
 
 
Во „БИОМЕД ЛАБ“ се врши детекција на гените одговорни за појава на Syndrome Chylomicronemia.
 
Синдромот хиломикронемија (Syndrome Chylomicronemia) е генетско пореметување каде телото не ги разложува правилно мастите (липидите). Ова предизвикува масните честици да се наталожуваат во крвта, што предизвикува болки во стомакот,создавање поткожни масни наслаги, проблеми со панкреасот и црниотдроб, како и појава на дијабет.
Синдромот генетски се пренесува во семејството.
За рано откривање на синдромот се препорачуваат консултации со доктор по генетски науки.
Дознајте повеќе на
24 Јули 2022
Во ПЗУ „БИОМЕД ЛАБ“ нудиме сеопфатни и специфични тестирање за крвни нарушувања.
17 Јули 2022

 Молекуларните методи се најсовремени методи во дијагностиката и типизацијата на патогените организми, како и во дијагностиката на генетските пореметувања (детекција на мутациите кои можат да доведат до одредени патолошки состојби).

02 Јули 2022

Што е ХПВ инфекција? Хуманиот папилома вирус (ХПВ) е еден од најраспространетите вируси во светот.

19 Јуни 2022

„БИОМЕД ЛАБ“ е прва приватна здравствена лабораторија за молекуларна дијагностика во Македонија основана во 2013година. Денеска  се' за ХУМАН ПАПИЛОМА ВИРУС (ХПВ)

11 Јуни 2022

Во сабота 18.06.2022, генерација матуранти од 1976 од гимназијата „Климент Охридски“ од Охрид одбележува годишнина од матура. 

09 Јуни 2022

ПЗУ „БИОМЕД ЛАБ“ е лабораторија за молекуларна дијагностика каде се користат најсовремените молекуларни методи во дијагностика и типизација на мутациите на гените кои можат да доведат до одредени патолошки состојби во човечкиот организам, како и во дијагностика на генетските пореметувања.

31 Мај 2022
   Овај петок 03.06.22 заедно со дечките од LUGER ќе направиме одлична атмосфера! Што има подобро од супер пијачка, добро друштво и кул музика?!
23 Мај 2022

Во  комплексот „Пирин Голф“ во Разлог – Бугарија викендов се одржа традиционалниот турнир во голф во организација на Туристичката агенција „Елида Турс“ од Охрид и „Бугарија Холидејз“  

24 Април 2022

Ова се само работни фотографии од фотосесијата што се случи во бутикот ЕМИЛИ во Трговскиот центар АМАМ во Охрид. Допрва ќе следат фотографиите кои само ќе го прикажат квалитетот на понудените модни парчиња облека кои се уникатни и ќе ве направат посебни во секоја пригода. 

Страница 6 од 63
 

output raIp0q

ezgif-3-7c8d99f0b6

akvarius

alfacentar

 

  • Medikor

niksan

Мисли-размисли

za misla

Импресум

www.publicitet.mk

ФЛЕШ ПЛУС - ДООЕЛ, ОХРИД

Контакт: publicitetpublicitet@yahoo.com

Техничка реализација: www.arkahost.mk

Посетеност website counter