al palpojo 2020

Публицитет

26 Ноември 2021

Врз основа на член 35 од Законот за просторно и урбанистичко планирање (Сл. весник на РМ бр.199/14, 44/15, 193/14, 31/16, 163/16, 64/18 и 168/18) и Oдлуката за организирање јавна анкета и јавна презентација бр. 19-7435/3 од  24.11.2021 година, Градоначалникот на општина Охрид дава ,

15 Ноември 2021

По повод 8-ми Декември – „Св. Климент Охридски“-градоначалникот на Општина Охрид распишува Конкурс за доделување на општинската награда – Патрон на градот “Св.Климент Охридски” за 2021 година.

15 Ноември 2021

По повод 8-ми Декември – “Св.Климент Охридски”, Комисијата за одбележување празници и манифестации и доделување награди и признанија распишува Конкурс за доделување Повелба – Патрон на градот “Св.Климент Охридски” за 2021 година.

14 Ноември 2021
Тераса Аквариус објавува ОГЛАС за слободни работни места на позиција КЕЛНЕР/ШАНКЕР.
06 Октомври 2021

По повод Светскиот ден на лицата со церебрална парализа денеска Националниот сојуз на лица со телесен инвалидитет „Мобилност-Македонија“ организираше работна средба на која присуствуваа Спасе Додевски, советник на претседателот на Владата и претседавач со Националното координативно тело за спроведување на Конвенцијата на Обединетите нации, за правата на лицата со попреченост и  советникот на премиерот, за труд и социјална политика Милан Живковиќ.

04 Октомври 2021

Меди -Кор ПЗУ Охрид нека биде Ваша матична амбуланта. Прочитајте зошто? 

01 Октомври 2021

Министерството за образование и наука информира дека студентите кои аплицираа во рамки на првиот рок од повикот за субвенциониран студентски оброк, денеска на своите трансакциски сметки ги добија првите средства во износ од 1440 денари кои се однесуваат за периодот од 15 септември, кога стапи на сила законот со кој е регулирано ова право, до 1 октомври. Исплатени се вкупно 25,7 милиони денари на 17.836 студенти.

01 Септември 2021

Повеќе годишните напори за Студенчишкото Блато, ќе финишираат со законска рамка. Миинистерството за животна средина и просторно планирање и Општина Охрид, на 14 септември, организираат јавна расправа, по Нацрт Законот за прогласување на Студенчишкото Блато за парк на природата. Повеќе поединости за настанот, тука…

30 Август 2021

Целта на повикот е вклучување на стручната јавност и граѓаните во процесот на  утврдување на активностите и дејствијата за  уредување на плажите на Охридското езеро согласно  препораките и насоките од Планот за управување со светското природно и културно наследство, препораките на УНЕСКО како и постојните законски прописи.

25 Август 2021

Поставени се околу 100 нови клупи за седење и околу 90 нови корпи за отпадоци во централното градско подрачје и на неколку јавни локации, како дел од активностите за поставување на нова урбана опрема.

Страница 9 од 63
 

output raIp0q

ezgif-3-7c8d99f0b6

akvarius

alfacentar

 

  • Medikor

niksan

Мисли-размисли

za misla

Импресум

www.publicitet.mk

ФЛЕШ ПЛУС - ДООЕЛ, ОХРИД

Контакт: publicitetpublicitet@yahoo.com

Техничка реализација: www.arkahost.mk

Посетеност website counter