al palpojo 2020

Нови клупи за седење на неколку локации во градот

12 Август 2021

Како дел од активностите кои ги презема Општина Охрид за обновување на урбаната опрема, деновиве се врши поставувањето на нови клупи за седење на неколку локации во градот.

Извршена е замена на старите и дотраени клупи во „Холандскиот парк“ и во паркот помеѓу улиците „Даме Груев“ и „Јане Сандански“.

Денеска се вршеше поставување на нови клупи во паркот „Билјанини извори“, а во текот на наредните денови ќе бидат поставени нови клупи за седење на градскиот плоштад „Свети Климент Охридски“, во паркот покрај градскиот кеј, во стариот дел на градот и на неколку други јавни локации.

Исто така, наскоро ќе започнат активности за замена на старите и поставувањето на нови корпи за отпадоци на најфреквентните локации во центарот на градот.

За поставувањето на новата урбана опрема, согласно склучениот договор за набавка, од општинскиот буџет ќе бидат издвоени вкупно 2.252.000 денари.

00000 08122021007 1

00000 08122021007 2

Извор:www.ohrid.gov.mk

Прочитано 492 пати
 

output raIp0q

ezgif-3-7c8d99f0b6

akvarius

alfacentar

 

  • Medikor

niksan

Мисли-размисли

za misla

Импресум

www.publicitet.mk

ФЛЕШ ПЛУС - ДООЕЛ, ОХРИД

Контакт: publicitetpublicitet@yahoo.com

Техничка реализација: www.arkahost.mk

Посетеност website counter