al palpojo 2020

Во „БИОМЕД ЛАБ“ се врши детекција на гените одговорни за појава на Ханингтова болест

07 Мај 2023
Ханингтоновата болест е ретка, наследна болест која предизвикува прогресивно распаѓање (дегенерација) на нервните клетки во мозокот. Настанува автозомно-доминантно. Луѓе со семејна историја имаат поголема веројатност да го пренесат заболениот ген на нивните деца.
 
Ханигтоновата болест предизвикува нарушувања во движењето, размислувањето и психијатриски нарушувања.
За рано откривање на заболувањето се препорачуваат консултации со доктор по генетски науки.
Дознајте повеќе на
 
Публицитет.мк 
Прочитано 54 пати

Омнибус

24 Мај 2023

Почина кралицата на рокенролот Тина Тарнер

Тина Тарнер, една од најдобрите музички изведувачи на сите времиња, почина денес на 83-годишна возраст.
 

output raIp0q

ezgif-3-7c8d99f0b6

akvarius

alfacentar

 

niksan

  • Medikor

Мисли-размисли

za misla

Импресум

www.publicitet.mk

ФЛЕШ ПЛУС - ДООЕЛ, ОХРИД

Контакт: publicitetpublicitet@yahoo.com

Техничка реализација: www.arkahost.mk

Посетеност website counter