al palpojo 2020

И овој 28 јули се одбележа светскиот ден за борба против хепатитисот

30 Јули 2023

Во „БИОМЕД ЛАБ“ се врши испитување на Хепатитис Б и Ц.


Вирусите на хепатитис Б и Ц (ХБВ и ХЦВ) се пренесуваат преку директен контакт со заразена личност.
Кај лица со хронична ХБВ инфекција ризикот од предвремена смрт поради цироза или црнодробен канцер е 15-25%.
Кај 80% лица со хронична инфекција со хепатитис Ц постои опасност за развој на цироза и црнодробен карцином.
Во „БИОМЕД ЛАБ“ се врши откривање на хепатитис Б (ХБВ) и хепатитис Ц (ХЦВ) со најсовремени молекуларни и генетски анализи, а со цел рана навремена дијагноза.

Дознајте повеќе на
 
 
Публицитет.мк 

 

 
 
Прочитано 1244 пати
 

output raIp0q

ezgif-3-7c8d99f0b6

akvarius

alfacentar

 

  • Medikor

niksan

Мисли-размисли

za misla

Импресум

www.publicitet.mk

ФЛЕШ ПЛУС - ДООЕЛ, ОХРИД

Контакт: publicitetpublicitet@yahoo.com

Техничка реализација: www.arkahost.mk

Посетеност website counter