al palpojo 2020

Во „БИОМЕД ЛАБ“ се врши детекција на моногенетски дијабетес (МODY)

29 Октомври 2023

Луѓето со MODY имаат благи симптоми кои имаат тенденција постепено да се развиваат, така да во почетокот тешко можат да се препознаат симптомите. Затоа MODY често останува неоткриен до касно во животот или може да се поистовети со дијабетес тип 1 или тип 2.


Доколку имате некои од овие симптоми:
- зачестено мокрење
- дехидратација
- замаглен вид
- габични инфекции кои се повторуваат
- инфекции на кожата кои се повторуваат


потребно е да направите генетско тестирање за моногенетски дијабетес (MODY).

Дознајте повеќе на: 

https://biomedlab.mk/

Публицитет.мк 

Прочитано 146 пати
 

output raIp0q

ezgif-3-7c8d99f0b6

akvarius

alfacentar

 

  • Medikor

niksan

Мисли-размисли

za misla

Импресум

www.publicitet.mk

ФЛЕШ ПЛУС - ДООЕЛ, ОХРИД

Контакт: publicitetpublicitet@yahoo.com

Техничка реализација: www.arkahost.mk

Посетеност website counter