al palpojo 2020

Во „БИОМЕД ЛАБ“ се врши испитување на Streptococcus spp. кај мажи

05 Ноември 2023

Бактериските инфекции, имаат директен ефект на квалитетот на семената течност и негативни последици за машката плодност.

Група Б Стрептококите кај машката популација предизвикуваат Баланопоститс. Баланопоститис се карактеризира со црвенило, отекување, пруритус и ерозија на главичката и кожичката на пенисот.
Оваа состојба може да доведе и до секундарен и контактен дерматитис.
Инфекциите со ГБС и други микроорганизми предизвикува намален број на живи сперматозоиди/мл. семена течност, и намалена подвижност на истите.


Дознајте повеќе на https://biomedlab.mk/

Публицитет.мк 

Прочитано 136 пати
 

output raIp0q

ezgif-3-7c8d99f0b6

akvarius

alfacentar

 

  • Medikor

niksan

Мисли-размисли

za misla

Импресум

www.publicitet.mk

ФЛЕШ ПЛУС - ДООЕЛ, ОХРИД

Контакт: publicitetpublicitet@yahoo.com

Техничка реализација: www.arkahost.mk

Посетеност website counter