al palpojo 2020

Во „БИОМЕД ЛАБ“ се врши рана дијагностика на меланома

12 Ноември 2023

Меланомот, спаѓа во најсериозните типови на кожен канцер, се развива во клетките на кожата – меланоцити, кои произведуваат меланин – пигмент кој на кожата и дава боја.

Точната причина за појавување на меланомот не е сеуште позната, но изложувањето на УВ Зрачење (од сонцето или користењето на солариум) го зголемува ризикот од развој на меланом.
Лекувањето на меланомот е успешно, само доколку се открие навреме.
Во „БИОМЕД ЛАБ“ се врши откривање на меланома со најсовремени молекуларни и генетски анализи, а со цел рана навремена дијагноза.


Дознајте повеќе на

https://biomedlab.mk/

Публицитет.мк 

Прочитано 98 пати
 

output raIp0q

ezgif-3-7c8d99f0b6

akvarius

alfacentar

 

  • Medikor

niksan

Мисли-размисли

za misla

Импресум

www.publicitet.mk

ФЛЕШ ПЛУС - ДООЕЛ, ОХРИД

Контакт: publicitetpublicitet@yahoo.com

Техничка реализација: www.arkahost.mk

Посетеност website counter