al palpojo 2020

Во „БИОМЕД ЛАБ“ се врши испитување на Staphylococcus spp.

14 Јануари 2024
Фамилијата на Стафилококи е голема фамилија на бактерии.
Најпозната е Staphylococcus aureus (златен стрептокок) која е дел од нормалната микрофлора на телото. Често се наоѓа во носот(25-30%), респираторниот систем и кожата. Иако не се секогаш патогени, стафилококните инфекции брзо се шират и придизвикуваат инфекции на кожата, вклучувајќи и апцеси, респираторни инфекции како што се синузити, итн.
Staphylococcus во грло е заразен.
Дознајте повеќе на
 
Публицитет.мк 
Прочитано 93 пати
 

output raIp0q

ezgif-3-7c8d99f0b6

akvarius

alfacentar

 

  • Medikor

niksan

Мисли-размисли

za misla

Импресум

www.publicitet.mk

ФЛЕШ ПЛУС - ДООЕЛ, ОХРИД

Контакт: publicitetpublicitet@yahoo.com

Техничка реализација: www.arkahost.mk

Посетеност website counter