al palpojo 2020

Во „БИОМЕД ЛАБ“ се врши детекција на гените одговорни за појава на хемохроматоза

21 Јануари 2024
Хемохроматоза претставува акумулација на железото во организмот.
Болеста настанува поради пореметување на метаболизмот на железото и негово изразено акумулирање во телото. Железото се собира и останува во големи количини во внатрешните органи и ткивата, што предизвикува штета во организмот. Вишокот на овој микроелемент може да придонесе до појава на пропратни сериозни болести.
Органи кои се најчесто погодени од хемохроматозата се: црниот дроб, срцето, и ендокрините жлезди.
Дознајте повеќе на: 
 
 
Публицитет.мк 
Прочитано 76 пати
 

output raIp0q

ezgif-3-7c8d99f0b6

akvarius

alfacentar

 

  • Medikor

niksan

Мисли-размисли

za misla

Импресум

www.publicitet.mk

ФЛЕШ ПЛУС - ДООЕЛ, ОХРИД

Контакт: publicitetpublicitet@yahoo.com

Техничка реализација: www.arkahost.mk

Посетеност website counter