al palpojo 2020

Бактериската вагиноза може да доведе до ризик за спонтан абортус или предвремено породување

28 Јануари 2024

Пациентката има бактериска вагиноза доколку:


* Прекумерен раст на бактериите кои се всушност дел од нормалната, вагинална микрофлора.
* Се јавува кај женски особи кои се сексуално активни, а ретко кај жени кои не се сексуално активни.
* За разлика од сексуално-преносливите инфекции не се пренесува по сексуален пат.
- Симптоми:
* зголемен вагинален секрет со непријатен мирис (како мирис од риба), чиј интензитет се зголемува непосредно после сексуален однос.
* чешање и пецкање
* болка при мокрење
* болка и непријатност за време на секс
* чешање на надворешниот дел на вагината
Во „БИОМЕД ЛАБ“ се врши откривање на бактериска вагиноза со најсовремени молекуларни и генетски анализи, а со цел рана навремена дијагноза.


Дознајте повеќе на

https://biomedlab.mk/

Публицитет.мк 

Прочитано 93 пати
 

output raIp0q

ezgif-3-7c8d99f0b6

akvarius

alfacentar

 

  • Medikor

niksan

Мисли-размисли

za misla

Импресум

www.publicitet.mk

ФЛЕШ ПЛУС - ДООЕЛ, ОХРИД

Контакт: publicitetpublicitet@yahoo.com

Техничка реализација: www.arkahost.mk

Посетеност website counter