al palpojo 2020

Охриѓани хумани, кога е најпотребно - вчера пак докажаа во „Аквариус“

14 Јануари 2017

Култниот „Аквриус“ пак ги отвори вратите за хуманоста.

Вчера по повод празникот Василица во „Аквариус“ настапи групата „Сарај“, а главниот повод за овој настан беше да му се помогне на нашиот сограѓанин и угостителски работник Музафер Садик- Мизи.

saraj 1

 

saraj 3

Нему пред неколку дена во пожар му изгоре семејната куќа на улица : „Даме Груев“ речиси до темел. Тој и семејството останаа без покрив над главата, покуќнина и облека. Хуманитарнната акција во „Аквариус“ е само една од неколкуте деновиве.

saraj 2

saraj 4

Од времето  додека настапуваше групата „Сарај“ целиот заработен промет во „Аквариус“ ќе биде предаден на семејството Садик.  Хуманитарниот настан беше поддржан од ЛК „Лихнидос“, Лајонс Клуб „Охрид“ и фан-групата „Мецофорте“.

 

Публицитет.мк 

Прочитано 1188 пати
 

output raIp0q

ezgif-3-7c8d99f0b6

akvarius

alfacentar

 

  • Medikor

niksan

Мисли-размисли

za misla

Импресум

www.publicitet.mk

ФЛЕШ ПЛУС - ДООЕЛ, ОХРИД

Контакт: publicitetpublicitet@yahoo.com

Техничка реализација: www.arkahost.mk

Посетеност website counter