al palpojo 2020

Тикер

08 Декември 2023

Стартува Новогодишната хуманитарна акција на Црвен крст Охрид „ВОЛШЕБНА ЕЛКА“наменета за децата од социјално загрозените семејства

07 Декември 2023

На поетската манифестација која се одржа во Црна Гора, македонскиот поет Блаже Петревски освои прва награда за песната „Пламен“ од жирито  и од публиката.

07 Декември 2023
  • - Уште една ангио сала со нов ангиограф се приоритет на Специјалната болница за превенција, лекување и рехабилитација на кардиоваскуларни заболувања „Свети Стефан“ во Охрид, истакна денеска директорката Елена Коваческа - Башуроска, по обиколката на болницата во чија посета беше заменик-министерката за здравство Маја Манолева.
07 Декември 2023

Денеска, министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски заедно со дел од раководството на МВР и БЈБ беше во посета на Регионалниот центар за гранични работи Запад во Охрид, каде што оствари работна средба со раководствата на СВР Охрид, СВР Битола и РЦГР Запад, а со цел да се слушнат резултатите од постапувањето на полициските службеници по поставените стратешки приоритети и цели, и да се направи своевидна рекапитулација на остварувањата во зголемување на безбедноста, имајќи предвид дека годината наближува кон крајот.

05 Декември 2023

Меѓународниот ден на лицата со посебни потреби (3 декември) е меѓународно одбележување промовирано од Обединетите нации од 1992 година. 

03 Декември 2023

Ракометарите на Охрид без поголеми напори ја совладаа условно кажано домашната екипа на Аеродром којa натпреварот го играше во Охрид.

02 Декември 2023
Охриѓани на последниот натпревар пред своја публика во годинешното првенство во Втората лига славеa победа над екипата на Тетекс со резултат од 2-0.
02 Декември 2023

1-ви декември, Светски ден за борба против СИДА и Неделата на борба против СИДА (1-7.12.2023 г.), Црвен крст Охрид ги одбележува со низа активности во рамките на светската кампања под мотото „LET COMMUNITIES LEAD”   „НЕКА ЗАЕДНИЦИТЕ ВОДАТ“  потенцирајќи го значењето и важноста од заедничкото делување во борба против СИДА-та.  Овој ден претставува заедничка борба, не само медицинска туку и општествена, во која секој сегмент има клучна улога.

01 Декември 2023
Од вчера до недела во Струга  се одржува проектот „Финансиска писменост за млади претприемачи -FinYes“, во кој е учесник и Универзитетот „Св. Апостол Пвале“ претставен од проректорката проф. д-р Устијана Речкоска Шикоска. Освен Универзитетот „Св. Апостол Павле“, учесници во проектот се и СОУ „Љупчо Сантов“ Кочани, Младинска секција на ОЕМУЦ „ Св. Наум Охридски“ Охрид, Правен факултет при УКЛО - Битола, Економски факултет УГД - Штип и Факултет за земјоделски науки и храна при УКИМ - Скопје и Здружение на Агро Економиски на Р.С. Македонија
30 Ноември 2023

Директорот на Агенцијата за цивилно воздухопловство, д-р Томислав Тунтев, е избран за Потпретседател на Привремениот Совет на ЕУРОКОНТРОЛ, Европската организација за навигација, управување и безбедност на воздушниот сообраќај.

Страница 1 од 730
 

output raIp0q

ezgif-3-7c8d99f0b6

akvarius

alfacentar

 

  • Medikor

niksan

Мисли-размисли

za misla

Импресум

www.publicitet.mk

ФЛЕШ ПЛУС - ДООЕЛ, ОХРИД

Контакт: publicitetpublicitet@yahoo.com

Техничка реализација: www.arkahost.mk

Посетеност website counter