al palpojo 2020

Тикер

09 Март 2023
После трите порази во низа вчера охриѓани им се вратија на победите би рекле сосема заслужено.
08 Март 2023

 Учесниците на дебатата проректорката проф. д-р Устијана Речкоска Шикоска, проф. д-р Јованка Дамоска Секулоска, проф. д-р Анета Велкоска, проф. д-р Дијана Цапеска Богатиноска како и студентките Ана Алексова и Рахела Бушиноска зборуваа за жените кои ги инспирирале, позицијата и улогата на жените во дигиталното општество.

07 Март 2023

Вчера во Охрид, претставници на Прекуграничната мрежа на граѓански организации за регионот Охрид како град на УНЕСКО и СОС Охрид, активен на полето на заштитата на природата, организираа средба со медиумите во Македонија. каде што ги презентираа предизвиците и можностите за зачувување на статусот на регионот како светско наследство.

06 Март 2023

ПЗУ „Нефроплус“Охрид како општествено одговорна компанија се приклучи кон иницијативата  на Светскиот ден на бубрегот за подигнување на свесноста за важноста на бубрежното здравје.

04 Март 2023

Неспорно е дека голем број туристи, особено оние од странство го посетуваат Охрид поради богатото културно-историско наследство. Во туристичките понуди со децении наназад се нудат стандардни производи како што се посетите на црквите и манастирите, поради што експертите од оваа област сметаат дека таа понуда е веќе истрошена и дека во неа треба да се вклучат и нови содржини. На тој начин според нив туристички производ повторно ќе биде атрактивен и привлечен и за туристите кои повеќе пати го посетиле Охрид...

04 Март 2023
Се повторува лошиот старт од годинешното првенство на Втората лига.
01 Март 2023

По повод признавањето и добивање на правен статус од страна на Агенцијата за млади спорт, Македонската Традиционална Таеквондо Федерација  му ја додели честа  на Таеквон-до клуб “МАСТЕР”Охрид, како најстар клуб,  да го организира првото државно првенство во Таеквон-до ИТФ.

01 Март 2023

Посветени на своите активности во Здравствено-превентивната дејност, а во рамки на одбележувањето на Неделата на борба против ракот од 1-8 март, под мотото „Знаењето спасува живот“, Црвен крст Охрид организира активности насочени кон подигање на јавната свест кај општата популација за превенција и навремено дијагностицирање на малигните заболувања. 

01 Март 2023

Негрижата кон охриѓани од страна на Локалната самоуправа предводена од ДПМНЕ уште еднаш се покажа на дело. Актуелниот директор на ЈП „Водовод“ Охрид, кој своето време и енергија наместо кон пронаоѓање начин за средување на финансиската состојба на претпријатието и 50 % загубата на вода ги троши само за да обезбеди согласности за нови работни места за уште некој од своите
сопартијци, без ниту грам морал и без трошка чувство на отчетност кон народот, неспособноста за менаџирање на претпријатието се обиде да ја маскира со барање за поскапување на цената на водата за пиење и тоа за „скромни“ 70%, реагираат преку соопштение од ОО на СДСМ - Охрид. 

Страница 2 од 712
 

output raIp0q

ezgif-3-7c8d99f0b6

akvarius

alfacentar

 

niksan

  • Medikor

Мисли-размисли

za misla

Импресум

www.publicitet.mk

ФЛЕШ ПЛУС - ДООЕЛ, ОХРИД

Контакт: publicitetpublicitet@yahoo.com

Техничка реализација: www.arkahost.mk

Посетеност website counter