al palpojo 2020

Тикер

15 Јули 2023
Во присуство на амбасадорот на Шпанија Н.Е. Хозе Луис Лозано Гарсија, министерската за животна средина и просторно планирање Каја Шукова, директорот на ЈП колекторски систем- Скопје Владимир Алексијоски и директорот на шпанската компанија ИДОМ консалтинг, инженерство и архитектура, Хавиер Фернандез, се потпиша Меморандумот за соработка и договори за неповратно финансирање на консултантски и инженерски услуги за реконструкција на системот за одведување и пречистување на отпадните води на Охридското Езеро.
14 Јули 2023

Ја информираме јавноста, дека, откако извесен субјект во името на Централен регистар нудел на правни субјекти извесни услуги, вклучувајќи пакети, сертификати, награди и сл. а притоа информирајќи ги субјектите за нивната деловна состојба, а за услугите барајќи одреден надомест, зад истиот понудувач на наведените услуги НЕ СТОИ Централниот регистар како институција и децидно се оградуваме од каква било  соработка и поврзаност со понудувачи од овој вид.

14 Јули 2023

Во извонредниот  амбиент на црквата „Света Софија“ вчеравечер музичката програма на „Охридско лето“ продолжи со концерт на Нишкиот симфониски оркестар од Србија кој настапи под диригентство на маестро Зоран Станисављевиќ.

13 Јули 2023

На Античкиот театар во Охрид, во присуство на многубројни домашни гости, но и гости од странство, свечено беше отворено 63. издание на најреномираната музичко-сценска манифестација со интернационален предзнак, „Охридско лето“.

13 Јули 2023
Во рамки на реализацијата на оперативниот план „Безбедно лето 2023“ се вклучија и полициските службеници од Полициската станица за граничен надзор „Охридско Езеро“ (Езерска полиција), која е во состав на граничната полиција на Регионалниот центар „Запад“.
12 Јули 2023
Владата на Република Северна Македонија на денешната седница ја разгледа Информацијата од Министерството за здравство за високите температури што се очекуваат во следните четири денови и усвои соодветни препораки.
12 Јули 2023

Универзитетот за информатички науки и технологии „Св. Апостол Павле“ по повод празникот на Св. Апостол Павле, чие име го носи Универзитетот организира Инфо ден во четврток, 13 јули 2023 од 11 до 13 часот.

11 Јули 2023

Македонската православна црква – Охридска архиепископија односно Дебарско – кичевската епархија Охрид, ги известува своите православни верници дека на ден 15 јули 2023 година (сабота), ќе се изврши преосветување на манастирскиот храм „Пресвета Богородица Заумска“ – Заум – Трпејца.

08 Јули 2023
Во својата 88 година, во Охрид, почина ликовниот уметник и педагог Ѓоко Целески. Ќе биде погребан утре во родното Белчишта.
06 Јули 2023

Стрип центар на Македонија Велес вечерва во Охрид  во 19 часот ќе одржи промоција  на стрип книгата „АВАНТУРИТЕ НА КИКО И ВЕКИ' на Јордан Манасијески .

Страница 6 од 726
 

output raIp0q

ezgif-3-7c8d99f0b6

akvarius

alfacentar

 

  • Medikor

niksan

Мисли-размисли

za misla

Импресум

www.publicitet.mk

ФЛЕШ ПЛУС - ДООЕЛ, ОХРИД

Контакт: publicitetpublicitet@yahoo.com

Техничка реализација: www.arkahost.mk

Посетеност website counter