al palpojo 2020

Тикер

05 Јули 2023

Министерот за транспорт и врски Благој Бочварски, заменик министерот Беким Реџепи и директорот на ЈП за државни патишта Ејуп Рустеми, денеска извршија увид на реконструираната делница од Подмоље до Охрид.

01 Јули 2023

Културно- историското наследство на Охрид е магнет за странските туристи од кои повеќето не ја пропуштаат можноста да ги посетат охридските музеи. Еден од најпосетуваните е „Куќата на Робевци“ каде што е поместена археолошката поставка, при што на едно место можат да се видат предмети од праисторијата, антиката и средниот век...

27 Јуни 2023

„Струшките вечери на поезијата“ како еден од најстарите и најзначајните светски поетски фестивали и оваа година ќе се одржи во стандардниот фестивалски термин од 24 до 28 август, во своето автентично издание и на веќе препознатливите локации, со свечено отворање на платото пред Центарот за култура „Браќа Миладиновци“ во Струга.

17 Јуни 2023

ЈП ,,Водовод" ги ,,почести" охриѓани со ново поскапување на водата, велат од ОО на СДСМ - Охрид. 

13 Јуни 2023

Владата на Република Северна Македонија го утврди текстот на Предлогот на Закон за ратификација на Спогодбата помеѓу Владата на Република Северна Македонија и Советот на министри на Република Албанија за меѓународен воден транспорт во Охридското Езеро.

06 Јуни 2023
Учениците од ООМУ „Методи Патче“ повторно со бројни високи награди на Државниот наптревар и на неколку меѓународни наптревари.
04 Јуни 2023

Издавачката куќа „Граматик“ од Белград објави избор од поетското творештво на Иван Антоновски, под наслов „Обиди за (пре)создавање песна“. Песните од изборот, поделени во три циклуси кои претставуваат три фази во поезијата на Антоновски, од македонски на српски јазик ги препеа српскиот поет и прозаист, Рајко Лукач.

31 Мај 2023

Министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски, денеска на Меѓународниот аеродрoм Св. Апостол Павле во Охрид присуствуваше на воспоставување на две нови авиолинии од охридскиот аеродром и тоа кон Лондон и Манчестер.

28 Мај 2023

Претседателот Стево Пендаровски денеска се обрати на вториот модул на Школата за политики за 2023 година при Претседателскиот центар за политичко образование, што се одржа викендов во Охрид.

28 Мај 2023

Во организација на Нуркачкиот Центар АМФОРА од Охрид се реализира голема еколошката акција за чистење на Охридското Езеро од цврст Отпад ,,ОХРИД ЕКО 2023,,

Страница 7 од 726
 

output raIp0q

ezgif-3-7c8d99f0b6

akvarius

alfacentar

 

  • Medikor

niksan

Мисли-размисли

za misla

Импресум

www.publicitet.mk

ФЛЕШ ПЛУС - ДООЕЛ, ОХРИД

Контакт: publicitetpublicitet@yahoo.com

Техничка реализација: www.arkahost.mk

Посетеност website counter