al palpojo 2020

Тикер

10 Септември 2023

Во Езерското дерби, а во рамките од првото коло во македонската Супер лига охриѓани победнички ,,продифелираа" низ Струга. Домаќините во ниту еден момент не го загрозија водството на охриѓани.

09 Септември 2023

Од 08.-10 септември во Подгорица, Црна Гора, се одржува втора конференција на Здружението на ученички и студентски домови на Југоисточна Европа. На конферецијата учествуваат Студентскит дом " Никола Карев" и Ученичкиот дом "Ванчо Питошески" од Охрид.

08 Септември 2023

На пригодна свеченост, во поранешната касарна во Охрид, беше откриена спомен плоча на 6-та пешадиска бригада на Армијата на Република Северна Македонија.

08 Септември 2023

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски, се обрати и со видео порака, во чест на денешниот голем државен празник 8 Септември, со којашто на сите граѓани во државата го честита Денот на независноста на Републиката.

06 Септември 2023

Меѓународната академија Léоpold Sédar Senghor на предлог на академскиот совет на Миле Миќуновиќ му доделува почесна титула ПОЧЕСЕН АКАДЕМИК И ПОЛНОПРАВЕН ЧЛЕН врз основа на заслугите кои произлегуваат од неговата лична наставна програма. Претседател проф. Акад. д-р Чеик Тидиане Гаје,  Милано, 24 август 2023, Италија.

04 Септември 2023

И тоа се случи Охрид да биде поразен на домашен терен и тоа од довчерашниот третолигаш екипата на Вардар.

01 Септември 2023

Половина век Меѓународна научна конференција за македонистика. Македонисти, балканисти и слависти од 15 различни држави од сите страни на светот доаѓаат во Охрид. Од денес, 1 септември до недела, 3 септември 2023 година ќе се одржи 50. Меѓународна научна конференција на Меѓународниот семинар за македонски јазик, литература и култура при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје (МСМЈЛК при УКИМ). Оваа Конференција е научен собир за јазик, литература и култура, кој е единствен во регионот со толкава традиција на континуирано, непрекинато одржувње и по бројот на објавени зборници на научни трудови. Токму научните трудови произлезени од оваа Конференција во изминатите пет децении се едни од клучните македонистички научни референци, од странски и домашни научници, а на ова нејзино јубилејно издание и повеќе од половина од учесниците се од странството.  

31 Август 2023

Ретко која војна во историјата временски траела толку многу кратко, а била исклучително крвава. Важна е пораката која може да се извлече од оваа битка, особено за младите генерации да ја разберат апсирдноста на војната, за таа никогаш повеќе да не се повтори.

31 Август 2023

Универзитетот за информатички науки и технологии „Св. Апостол Павле“ - Охрид на првиот уписен рок кој се одржа на 29, 30 и 31 август забележа рекорден број запишани студенти.

30 Август 2023
Дојде и помина уште едно ЕЗЕРСКО ДЕРБИ дерби во кое не видовме квалитетен фудбал напротив денешното ДЕРБИ беше едно од послабите во изминатите години.
Страница 9 од 733
 

output raIp0q

ezgif-3-7c8d99f0b6

akvarius

alfacentar

 

  • Medikor

niksan

Мисли-размисли

za misla

Импресум

www.publicitet.mk

ФЛЕШ ПЛУС - ДООЕЛ, ОХРИД

Контакт: publicitetpublicitet@yahoo.com

Техничка реализација: www.arkahost.mk

Посетеност website counter