al palpojo 2020

Тикер

06 Мај 2023
Вчера во просториите на поранешната касарна во Охрид, во чест на  7 мај, денот на македонската полиција, беше одржана свеченост што ја организираа Здружението на ветерани и резервисти од одбраната и безбедноста на Македонија-огранок Охрид, СВР Охрид и Интернационалната полициска асоцијација.
06 Мај 2023

Македонски традиционални мелодии преработени уметнички како класични дела беа изведени на концертот што се одржа вчеравечер во организација на НУ „Охридско лето“.

05 Мај 2023

Универзитетот за информатички науки и технологии Св. Апостол Павле претставуван од страна на Проректорката проф. д-р Устијана Речкоска Шикоска и фирмата ИТ Лабс од Скопје потпишаа меморандум за соработка.

03 Мај 2023

Ова е големо достигнување на еТвининг тимот во нашето училиште! Официјалното соопштение е објавено на образовната платформа на Европската школа и  на другите канали за вести на еТвининг и на Европската комисија. Во  следниов период нашите наставници ќе добијат покана  да учествуваат  во групата еТвининг училишта и во различните активности посветени на еТвининг училиштата, вели во дописот Лила Каранфилоска, Е-твининг амбасадор. 

02 Мај 2023
Владата на денешната седница го разгледа и утврди текстот на Предлог законот за употребата на македонскиот јазик.
30 Април 2023

Стручноста на инструкторите на Центарот за безбедност на вода при охридскиот Црвен крст ќе овозможи од годинава тие покрај обуки на спасители на отворени води од земјава, од јуни да започнат и со обуки на спасители од соседна Албанија. На тој начин овој центар прераснува во регионален што покажува дека во овој сегмент сме дел од светската заедница во оваа област. Најавата дека на охридското крајбрежје ќе се поставуваат шанкови значи дека ќе бидат потребни повеќе спасители коишто ќе се грижат за безбедноста на капачите…

29 Април 2023
Важна победа за екипата на Гостивар во борбата за пласман во Првата Лига. Тие денес славеа победа над екипата на Охрид со резултат од 3-0.
28 Април 2023

На маргините на Третата меѓународна научна конференција на библиотекари што се одржа деновиве на Универзитетот „Св. Апостол Павле“ во Охрид, Проректорката проф. д-р Устијана Речкоска Шикоска и г-дин Рахметула Куќи, директор на Националната и униврезитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ од Скопје, склучија Меморандум за  меѓусебна соработка.

28 Април 2023

Уште неколку дена останаа до завршување на активностите од овогодинешниот циклус Црвен крст во акција-Промоција на хумани вредности (ЦКА-ПХВ) во кој преку 50 млади од Клубот на млади на Црвен крст Охрид изработуваат проектни активности насочени кон помош на ранливите категории во нашата заедница.

27 Април 2023

Директорката на НУ „Охридско лето“, Наташа Поповиќ изминативе четири дена ги презентира успесите на фестивалот на Самитот на уметнички фестивали во Гирона, Шпанија во чии рамки се одржа и 70. Генерално собрание на Европската фестивалска асоцијација (ЕФА).

Страница 10 од 726
 

output raIp0q

ezgif-3-7c8d99f0b6

akvarius

alfacentar

 

  • Medikor

niksan

Мисли-размисли

za misla

Импресум

www.publicitet.mk

ФЛЕШ ПЛУС - ДООЕЛ, ОХРИД

Контакт: publicitetpublicitet@yahoo.com

Техничка реализација: www.arkahost.mk

Посетеност website counter