al palpojo 2020

Во фокусот на АРХРИД КОЛЕКТИВ и натаму е иднината на просторот кај старата Касарна во Охрид

16 Март 2023
Прашањето за просторот на Касарна Охрид, кое беше отворено на настанот “Разговори за Касарна“ во септември, останува отворено овој пат на Факултетот за Архитектура и Дизајн при УАЦС Скопје.
 
Ќе биде истражувано од различни аспекти и на различни предмети овој семестар. За таа цел АРХРИД КОЛЕКТИВ организира воведно предавање и ќе биде домаќин на дводневна посета на 150 студенти кои ке ја обработуваат темата.
Предавањето ќе се одржи во четврток 16.03.2023 во просториите на Апостол Павле, и посета на локација на касарна; додека посета на останати референтни објекти во Охрид - во петок 17.03.2023.
 
Ова прашање со огоромен потенцијал го засега идниот развој на градот и односот кој го имаме кон просторот воопшто.
 
Публицитет.мк 
Прочитано 51 пати
 

output raIp0q

ezgif-3-7c8d99f0b6

akvarius

alfacentar

 

niksan

  • Medikor

Мисли-размисли

za misla

Импресум

www.publicitet.mk

ФЛЕШ ПЛУС - ДООЕЛ, ОХРИД

Контакт: publicitetpublicitet@yahoo.com

Техничка реализација: www.arkahost.mk

Посетеност website counter