al palpojo 2020

Убавина и здравје

28 Септември 2021

Ах утро, утро… но што е утрото без шолја кафе? Топло или ладно, горко или слатко, првите голтки кафе се токму она што ни е потребно за да добиеме енергија и да го започнеме денот.

19 Септември 2021

ПЕЛЕТИ БИО МОНТЕ од врвен и реномиран производител од Црна Гора. АЛПОЈО ви нуди нов сертифициран ПЕЛЕТ БИО МОНТЕ кој е прилагоден на цените за секое домаќинство. Сертификатот ENplus A2 МЕ 003 е гаранција за висок квалитет и прифатлива цена.

Пелетот е етаблиран на европскиот пазар, а сега и кај нас само во АЛПОЈО ДООЕЛ ОХРИД !
Ние ви гарантираме:
- Беспрекорен и константен квалитет
- Енергетска моќ: > 4,6kWh/kg
- 98% дрвена суровина (75% бука), (25% ела)
- 99% согореност на пелета со висока топлинска моќ
- Содржина на пепел ≤1,2%
- Влага < 10%
- Сертификати:ENplus A2 МЕ 003
- Количини на лагер во секое време

 monte

Пелетите се мали дрвени цилиндри со дијаметар од 6 милиметри, долги 10 до 30 милиметри, со пријатен мирис, без лепило или хемиски додатоци. Тие се направени од сецкани парчиња чисто дрво. Под висок притисок, овие смачкани остатоци се притискаат без додавање на синтетички адитиви или лепила не повеќе од 1,2% според европските закони. Содржат до 10% влага, а два килограми BIO MONTE плус / EN A2 пелети се вредни за енергија како литар нафта или 1 м³ природен гас или 2,5 м³ дрво за гориво.
5 ДОБРИ ПРИЧИНИ ЗОШТО BIO MONTE / ENplus A2 ПЕЛЕТ
1. Пелетот е пресечен дрвен остаток од сецкани парчиња чисто дрво со помалку од 10% влага, што му дава висока енергетска вредност и ефикасност. Енергетската вредност на пелетите е околу 18 MJ / kg (5 kWh / kg).
2. Автоматизацијата на согорувањето во печките и котлите на пелети ги става пелетите во исто рангирање со мазут и гориво. Печките автоматски се отпуштаат и изгоруваат, ја постигнуваат и одржуваат температурата за која се назначени и имаат автоматско дозирање. Ова им дава предност пред греењето на дрво или дрвени брикети.
3. Тие припаѓаат на обновливи извори на енергија.
4. CO2 неутрален.
5. Цената е најниска во споредба со другите енергетски производи кои се автоматски дозирани и изгорени!
Повелете посетете не и уверете се во најквалитетните ПЕЛЕТИ ВИО МОНТЕ на нашиот пазар.

Публицитет.мк 

11 Септември 2021

Од денеска во Alpojo и ALPOJO-Liquor&Spice Store светските брендови на пива Peroni tradicionale, Peroni azzuro, Peroni Gran Rezerva Bianca, Peroni Gran Rezerva Doppio malto, Peroni Gran Rezerva Puro malto, Peroni Gran Rezerva Rossa, Desperados Special Lager Light Beer with Tequila Flavour, Miller Genuine Draft можете да ги набавите по акциски цени.

05 Септември 2021

АЛПОЈО ги препорачува и за во угостителството за сите готвачи кои сакаат нивните јадења  да бидат уште повкусни.  Мелената буковка – печурка се користи како зачин за повеке јадења  а совршена е  со ориз, месо и риба како и додаток за супи и чорби.

22 Август 2021

Во нашиот широк асортиман од производи видно место ззема и понудата на бројни видови нескафе. Дојдете и уверете се.  

15 Август 2021

 Ние од ALPOJO-Liquor & Spice Store Ви препорачуваме еднаш неделно леќата нека биде дел од вашето мени. Уште деенеска  побарајте Леќа пакувана во заштитната амбалажа на АЛПОЈО - Охрид.

08 Август 2021

За ова топло време имаме решение кое ќе ви помогне да се чувствувате убаво и свежо. Купете или комбинирајте коктели. ALPOJO-Liquor & Spice Store МИСЛИ НА ВАС. 

01 Август 2021

Акцијата се' уште трае. На задоволство на сите купувачи. Посетете го  ALPOJO-Liquor & Spice Store во Охрид на ул. „Марко Нестороски“ 62  или јавете се на 046 231 168. Нашиот целосен асортиман од разни производи разгледајте го на

www. alpojo.com.mk

18 Јули 2021

Во ALPOJO-Liquor & Spice Store побарајте Desperados специјален лагер светло пиво со вкус на текила 0.33. 

Страница 12 од 62
 

output raIp0q

ezgif-3-7c8d99f0b6

akvarius

alfacentar

 

  • Medikor

niksan

Мисли-размисли

za misla

Импресум

www.publicitet.mk

ФЛЕШ ПЛУС - ДООЕЛ, ОХРИД

Контакт: publicitetpublicitet@yahoo.com

Техничка реализација: www.arkahost.mk

Посетеност website counter