al palpojo 2020

АЛПОЈО Охрид: Акција 1+1 ГРАТИС Пиво

26 Февруари 2023
Дополнување на празничната трпеза и за убаво расположение потребно е пиво. Голтка или чаша  анекој и цело шиште или лименка кој, како што милува.
АЛПОЈО е тука да ви помогне во изборот: 
 
331293211 735204271302834 7826850383210182922 n
 
„Peroni“пивото се произведува уште од 1846 година и е најпродавано пиво во Италија. Се наоѓа редовно на менијата во најпознатите пабови во преку 80 земји ширум светот.
 
1+1 ГРАТИС
? PERONI Gran Riserva 0.5 Premium beer brand ?
100% MALTO ITALIANO
Don't drink and drive!
 
 331774440 6501316339881029 256714068436385050 n
 
 
❗❗❗АКЦИЈА ❗❗❗
1+1 ГРАТИС
? ГРОЛШ ПИВО Премиум пилснер пиво ?
Гролш се произведува  во Холандија над 400 години
Не пиј кога  возиш❗
 
Има уникатни органолептички својства поради употребата на два вида хмељ во рецептот. Едниот го одредува вкусот, другиот ја одредува аромата.
 

1615  на 11 мај, Вилем Нерфелд основал пиварница во Гроенло. Еден од неговите производители на пиво, Питер Кајпер, подоцна стана познат како креатор на пивото Гролш.

1897 Се појави ново шише од 0,5 литри. Капакот има порцеланска завршница, со гумен прстен и метална лост за отворање. Со текот на времето, овој тип на покривка го освои пазарот.

1922 Пиварницата била обновена долго време по настаните од Првата светска војна. Беше одлучено да се поврзат двете фабрики лоцирани во градовите Грунло и Еншеде и да им се даде заедничкото име NV Bierbrouwerij De Klok.

1949 Компанијата го ангажираше директорот за рекламирање Џерард Брамер. Бизнисот е семејно раководен од своето основање, а новиот вработен е првиот што не е од семејството Де Грен. Првата рекламна кампања беше: „Експертите за пиво прашуваат за Гролш“.

1972 Компанијата почна да се занимава со поактивен извоз од порано. Шишето со метална рачка особено се издвојуваше од конкурентните увозни марки.

1980 Се појави нов легендарен рекламен слоган: „Еден ден... Ќе престанеш да пиеш пиво, но продолжиш со Гролш!“, со што се потврдува квалитетот на производите.

2000 На 13 мај, разорна експлозија се случи во SE Fireworks, фабрика за огномет на само 200 метри од пиварницата. И пиварницата во Еншеде беше погодена и привремено затворена. Вработените мораа да се преселат во втората фабрика во Грунло.

 

images 1

 


2007 Кафеното шише беше заменето со зелено. На страните се појавија врежани натписи со името на брендот, како и симбол на две сорти хмељ користени во композицијата.

2016 Во октомври, Гролш ја купи Asahi Group Holdings Ltd. Брендот влезе во европската филијала на групацијата Asahi.

2020 Пивото влезе на нови меѓународни пазари. Претходно, тој веќе беше претставен во Канада, Велика Британија, Франција, Австралија, Русија и многу други. Сè уште е симбол на квалитетот и изработката.

 
Публицитет.мк 
Прочитано 96 пати
 

output raIp0q

ezgif-3-7c8d99f0b6

akvarius

alfacentar

 

niksan

  • Medikor

Мисли-размисли

za misla

Импресум

www.publicitet.mk

ФЛЕШ ПЛУС - ДООЕЛ, ОХРИД

Контакт: publicitetpublicitet@yahoo.com

Техничка реализација: www.arkahost.mk

Посетеност website counter