al palpojo 2020

АЛПОЈО Охрид: Никшиќко пиво - вкус кој трае

06 Август 2023

Најдоброто пиво од Црна Гора достапно кај нас Nikšičko pivo ???

Пиварницата „Требјеса“ е единствена во Црна Гора. Основана е 1896 година и се наоѓа во Никшиќ а ја поседува  MolsonCoors. Таа е втора по старот пиварница во екс  Југославија, веднаш зад пиварницата во Апатин. 

Пивото од Требјеса пиваре најмногу се конзумира во Црна Гора.

Тоа се продава и во  Босна и Херцеговина, Хрватска, Словенија и Албанија. Одредени количини  од Никшиќкото  пиво се извезуваат ив  Англија, Канада Швајцарија, Германија и Франција.

Никшиќката пивара произведува  четири пива под брендот „Ник“: Никшиќко пиво, Ник голд, Ник кул и Ник темно.

#alpojoohridohrid #alpojodooelohrid #alpojoliquorspicestore #niksicko #ohridcity #ohridsummer

Публицитет.мк 

 

Прочитано 152 пати
 

output raIp0q

ezgif-3-7c8d99f0b6

akvarius

alfacentar

 

  • Medikor

niksan

Мисли-размисли

za misla

Импресум

www.publicitet.mk

ФЛЕШ ПЛУС - ДООЕЛ, ОХРИД

Контакт: publicitetpublicitet@yahoo.com

Техничка реализација: www.arkahost.mk

Посетеност website counter