al palpojo 2020

АЛПОЈО Охрид: „Никан“ ракијата од јаболко - беше хит ова лето

17 Септември 2023

Во ALPOJO-Liquor & Spice Store побарајте ја ракијата од јаболко НИКАН која според угостителите на охридско - струшкоот крајбрежје беше хит ова лето.

Неодамна сопственикот на дестилеријата Златко Прентоски во разговор за Публицитет.мк рече дека е горд со малата семејна дестилерија и по производството на првата македонска јаболкова ракија со бандерола.

-Се работи за индивидуално земјоделско стопанство кое е регистрирано преку Агенцијата за храна и ветеринарство и ресорното министерство за земјоделие. Целата приказна доаѓа од самиот факт што нашето семејство над осум децении наназад се занимава со овоштарство. Како наследство од пра –дедо ми  од колено на колено имаме казан за варење ракија стар над еден век и уште функционира беспрекорно. Во него всушност се прави јаболковата ракија, вели Прентоски.

 

rakija nikan copy

 

 

Публицитет.мк 

Прочитано 80 пати
 

output raIp0q

ezgif-3-7c8d99f0b6

akvarius

alfacentar

 

  • Medikor

niksan

Мисли-размисли

za misla

Импресум

www.publicitet.mk

ФЛЕШ ПЛУС - ДООЕЛ, ОХРИД

Контакт: publicitetpublicitet@yahoo.com

Техничка реализација: www.arkahost.mk

Посетеност website counter