Во потрага по трајната убавина

03 Мај 2021

Денешниот втор ден Велигден во православието е наречен Светол понеделник и со него започнува Светлата недела.

29 Април 2021

Велики четврток или Величетврток — ден од Страдалната седмица. Според источното христијанство тој е шестти ден од Страсната седмица, односно пет дена по Лазаровата сабота и четири по Цветници. А според западното христијанство тој е петти ден од страсната седмица, односно четири дена по Цветници. На овој ден се прави спомен на светото миење на нозете, Тајната вечера, предавањето на страшните тајни, Првосвештеничката натприродна молитва, и самото предавство на Христос.

27 Април 2021

Велики вторник — ден од Страдалната седмица. Според источното христијанство тој е четврт ден од Страсната Седмица, односно два по Лазаровата Сабота и ден по Цветници. А според западното христијанство тој е трет ден од страсната седмица, односно два дена по Цветници. На овој ден се прави спомен за десетте девојки девици.

24 Април 2021

Православните христијански верници денеска го одбележуваат големиот празник Лазарева сабота.

23 Април 2021

Порака од г-ѓа Одре Азуле, генерален директор на УНЕСКО, по повод Светскиот ден на книгата и авторското право 23 Април

11 Април 2021

Марина Димовска е дипломиран филолог по македонска книжевност и јужнословенски книжевности со општа и компаративна книжевност од Охрид . Таа е сопственичка на јутјуб каналот РАСКАЖУВАЧКА и веб порталот Охрид магазин. 

04 Април 2021

  Марина Димовска е дипломиран филолог по македонска книжевност и јужнословенски книжевности со општа и компаративна книжевност од Охрид . Таа е сопственичка на јутјуб каналот РАСКАЖУВАЧКА и веб порталот Охрид магазин. 

02 Април 2021

Во издание на ПНВ Публикации од печат излезе книгата„ Песни“ од Сергеј Есенин во препев на Славе Ѓорѓо Димоски.

Страница 8 од 46
 

output raIp0q

ezgif-3-7c8d99f0b6

akvarius

alfacentar

 

  • Medikor

niksan

Мисли-размисли

za misla

Импресум

www.publicitet.mk

ФЛЕШ ПЛУС - ДООЕЛ, ОХРИД

Контакт: publicitetpublicitet@yahoo.com

Техничка реализација: www.arkahost.mk

Посетеност website counter