Живко Поповски - Цветин во Охрид подари 11 копии од писмото на Мајка Тереза

28 Август 2023

Изминатиов викенд во Охрид  познатиот уметник и хуманист Живко Поповски – Цветин во чест на 113 годишнината од раѓањето на Гонџе Бојаџиу – Мајка Тереза  на 11 луѓе – секој познат во својата професија и дејност им подари копија од писмото кое Мајка Тереза во далечната 1984 година му го пуштила нему во знак на почит и возврат на  неговата хуманост и посветеност кон уметноста и Цвеќето на мирот.

Мајка Тереза која во меѓувреме беше прогласена за светица на Живко – Цветин му пишува: - Ти благодарам за твоето љубезно писмо и прекрасната слика. Имаме наши сестри во Скопје и ако појдеш до нив сигурна сум дека тие ќе те покажат како да учествуваш во нашата мисија на љубовта..

aaaa

... Бедните се секаде околу нас осамените и несаканите . Биди љубезен и прави им добрина на оние блиску до тебе. И чувај ја радоста на сакањето на Исуса во своето срце, бидејќи Тој е вечен .

Господ нека те благослови

Мајка Тереза

370299158 263682896479242 7577949695158819129 n

На списокот се следните 11 добтиници на писмото на Мајка Тереза кои се почестени и секој на свој начин да ја продолжат нејзината мисија за љубов и почит кон луѓето.

368658644 1004149267377226 4607336086193581630 n

Тоа се: Олгица и Игор Наумовски, Александар Грујовски, Милорад Јовановски, Вера – Жабарот, Милчо Јованоски, Миланка Новеска – Густавсон, Митре Манговски – Радождански, Мирко Томовски, Миле Трпеноски, Драган Мијалковски и Трифун Ѓорѓиески.

370280888 318382520635566 6189364861522738616 n

370152627 225542973436546 3730248049386887704 n

368583119 801995188292608 6835990645608060871 n

 

milco

Живко Поповски - Цветин својата мисија по традиција ја продолжи на Струшките вечери на поезијата. 

 

Публицитет.мк 

Прочитано 465 пати
 

output raIp0q

ezgif-3-7c8d99f0b6

akvarius

alfacentar

 

  • Medikor

niksan

Мисли-размисли

za misla

Импресум

www.publicitet.mk

ФЛЕШ ПЛУС - ДООЕЛ, ОХРИД

Контакт: publicitetpublicitet@yahoo.com

Техничка реализација: www.arkahost.mk

Посетеност website counter