Изложба на уметнички дела во пресрет на 8 Март

06 Март 2023
Утре, 7 март во изложбениот салон при НУ Центар за култура ,,Григор Прличев'' Охрид во 18 часот, ќе биде отворена  изложба на слики од повозрасни сликари и сликарки од Охрид. 
 
Во изложбениот салон ќе бидат изложени слики од следните ликовни уметници: Јордан Манасиевски, Љубица Чифлигароска, Васка Опелоска, Ленче Војнеска, Јонче Силјановски, Данче Наумоска, Ленче Кошарскоска, Силвана Колчак, Александар Патчев, Разменка Суклоска, Ковиљка Малезанов, Ѓоко Симјановски, Олга Василевска и Слободанка Димоска. 
Изложбата ја  организираат Женски Центар ,, Бисера'' од Охрид  и Локалната агенција за развој од Струга, во рамките на проектот „Зајакнување на отпорноста на постарите лица и лицата со попреченост за време на КОВИД-19 и идни катастрофи“, координиран од Црвениот крст на Република Северна Македонија и Црвениот крст на Србија и поддржан од Европската Унија, Австриската агенција за развој и Австрискиот Црвен крст. 
 
Публицитет.мк 
Прочитано 439 пати
 

output raIp0q

ezgif-3-7c8d99f0b6

akvarius

alfacentar

 

  • Medikor

niksan

Мисли-размисли

za misla

Импресум

www.publicitet.mk

ФЛЕШ ПЛУС - ДООЕЛ, ОХРИД

Контакт: publicitetpublicitet@yahoo.com

Техничка реализација: www.arkahost.mk

Посетеност website counter